KANUN NE DİYORSA ONU YAPIYORUZ

652

Ulaşımda her kategoriye 3 TL zam talep eden otobüsçü esnafı, Meclis Toplantısında tüm parti gruplarının komisyona havale kararı almasının ardından tepki gösterdi. Ortamı sakinleştirmeye çalışan Başkan Işık, “Biz kanun ne diyorsa onu yapıyoruz” dedi.

Kütahya Belediyesi 4. Dönem 4. Olağan Belediye Meclis toplantısına Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odasının zam talebi damgasını vurdu. Kütahya Minibüsçüler Servisçiler ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığının dilekçesinin gündeme  alındığı toplantıda; Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Kutlu zam talebinin nedeninin genel giderlerin artması olduğunu açıkladı.

TÜM PARTİLERDEN ORTAK KARAR

Talebin müzakere edildiğini toplantıda AK Parti, MHP ve CHP grupları talebin komisyona iletilmesi konusunda birleşti. Hem otobüsçü esnafını hem de vatandaşları düşünmek zorunda olduklarını vurgulayan Meclis üyeleri, çevre şehirlere de bakılarak uygun bir şekilde düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi. AK Parti sıralarından komisyondan karar çıkana kadar otobüsçülere avans verilmesi de teklif edildi.

Ulaşım sektörünün yaşadığı problemlerin herkesin malumu olduğunu belirten Başkan Alim Işık, “Daha önce hükümetimizin aldığı kararla otobüs başına aylık 800 TL’lik devlet desteği yüzde 50 artırılmasına karar alındı. Bu süreçte meclisimizden çıkıncaya kadar otobüsçü esnafımıza destek olacaktır. Önceki meclisimizde de 300 TL belediye bütçesinden otobüsçülerimize destek vermiştik. Komisyonumuz çalışsın meclis en doğru kararı alacaktır” dedi. Ulaşımda zam talebin meclis üyelerinin kararıyla komisyona devredildi.

Meclis toplantısını takip eden otobüsçü esnafı karara tepki gösterdi. Seslerin yükseldiği anlarda Başkan Işık, Meclisimiz toplantısının devam ettiği uyarısında bulunarak “Üç gurubumuzun temsilcisi de görüş bildirdi. Biz kanun ne diyorsa onu yapıyoruz. Kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor” dedi.

TAM BİNİŞE 7 TL 30

KURUŞ TEKLİFİ

Otobüsçü esnafının komisyona havale edilen zam talebi ise şöyle: “Mevcut tarifede 4TL 30 kuruş olan tam biniş 7,30 TL, mevcut tarifede 3 TL 75 kuruş olan üniversiteli ücreti 6 TL 75 kuruş, mevcut tarifede 3 TL 20 kuruş olan ikamet kartlı üniversiteli ücreti 6 TL 20 kuruş, mevcut tarifede 3 TL 10 kuruş olan Liseli ücreti 6 TL 10 kuruş, mevcut tarifede 5,50 TL olan tek kullanımlık bilet 8,30 TL ve mevcut tarifede 1,5 TL olan aktarma bedeli 3,50 TL” Otobüs fiyatlarına Aralık ayında da zam gelmişti.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *