RAMAZAN COŞKUSU GERMİYAN SOKAK’TA YAŞANIYOR

957

Ramazan etkinliklerinin merkezi Germiyan Sokak’ta düzenlenen Ramazan etkinliklerine Kütahyalılar büyük bir rağbet gösteriyor. Tarihi sokakta düzenlenen etkinliklerin keyfinin yaşayan Kütahyalılar kurulan stantlardan alışveriş de etti. Kutlamaların en mutluları ise çocuklar oldu

Mübarek ramazan ayının gelenekleri arasında yer alan ramazan eğlenceleri bu yıl Germiyan Sokak’ta yapılıyor.

Etkinlikler öncesi Germiyan Sokak’ta hummalı bir çalışma başlatan Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarihi sokakta Kütahyalılar için Ramazan boyunca program hazırladı.

Koronavirüs salgını sebebiyle pandemi döneminde gerçekleştirilemeyen ramazan etkinlikleri tedbirlerin kaldırılmasının ardından tüm coşkusuyla yeniden düzenleniyor. Germiyan Sokaktaki Ramazan Etkinliklerin açılış programına Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, Murat Arık, MHP Kütahya il Başkanı Selçuk Alıç ve İl yönetimi, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy katıldı.

Göreve geldikleri yıl Germiyan Sokak’ta gerçekleştirdikleri etkinlikleri geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, pandeminin bu hedefe ket vurduğunu belirtti. Ramazan kutlamaları kapsamında Germiyan Sokak’ta stant açan her kooperatif ve STK’ya teşekkür eden Başkan Işık, Etkinliklerin Kadir gecesine kadar her akşam devam edeceğini dile getirdi.

Kütahya için koydukları ilk hedefin sosyal barışı sağlamak olduğuna dikkat çeken Başkan Işık, “Şükürler olsun 3 yıllık görev süremizde her hemşerim birbiri ile karşılaştığında eskiden olduğu gibi daha da coşku ile Allah selamını esirgemez hale geldi, kucaklaşır hale geldi.” dedi.

Halk oyunları ekibinin gösterisi ve Türk Halk Müziği konseri ile Ramazan etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Müziğin coşkusuna katılan Kütahyalılar stantlardan alışveriş yaptı. Kutlamaların en coşkuluları ise çocuklar oldu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *