‘ARTAN FİYATLAR BİZİ DE ÜZÜYOR’

786

Artan sebze meyve fiyatlarından hiçbir pazarcının mutlu olmadığını belirten Hakan Akdaş, “Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız. Fiyat artışları pazarcı esnaflarımızı da para kazanamaz duruma getirmiştir” dedi.

Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş, Kütahya pazarlarında el yakan sebze ve meyve fiyatlarının aşırı yükselmesinin pazarcı esnafından bağımsız bir konu olduğunu belirtti.

‘PARA KAZANAMAZ DURUMDAYIZ’

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış hakkında konuşan Hakan Akdaş, “Şunu bilin ki bu süreçte hiç bir pazarcı esnaflarımız bu artışlardan asla mutlu değiller. Fiyat artışları pazarcı esnaflarımızı para kazanamaz duruma getirmiştir” dedi.  Pazaryerleri ve pazarcı esnafların bu sektörün denge çubuğu olduğunu vurgulayan Akdaş, “Pazarcı esnaflarımız asgari ücretlinin, gariban kesimin, emeklinin, işçinin, memurun tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuştur olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDAN UMUTLU

Pazarcı esnafların AVM ve marketlere karşı dimdik ayakta soğuk sıcak, kar buz demeden mücadele ettiğini belirten Hakan Akdaş, soğuk geçen 2022 yılının etkisiyle sebze ve meyve fiyatlarında verimin düşmesinin fiyatlara çok büyük etki ettiğini vurguladı. İkinci etkeni ise çiftçilerin, halcilerin ve pazarcı esnafların girdi maliyetlerinin artması olarak açıklayan Akdaş, önümüzdeki aylar için ise umutlu.

Nisan sonu, Mayıs başı hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini dile getiren Hakan Akdaş, “Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız. Sadece vatandaşlarımız değil pazarcı manav ve halci esnafları olarak bizler de rahatsız olmaktayız.  Lütfen bu konuyu siyasete dökmeyiniz, siyasetiniz size kalsın başka mecralarda siyasetinizi yapın” dedi

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *