YEMEKHANEDE ARTAN YEMEKLER SOKAKDAKİ DOSTLARA

647

“Atmıyorum, Sokaktaki Dostlarımla Paylaşıyorum” projesi ile Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun özel öğrencileri, pet şişeler ve damacanaları geri dönüştürüp kedi köpek ve kuşlar için mama kabı ve yemliğe dönüştürdü. Kapları okul çevresine yerleştirilen öğrenciler, ilk beslemeyi ise okulun yemekhanesinden artan yemekler ile yaptı

Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu, Eğitim ve Gelişim Programı (EGEP) kapsamında sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik “Atmıyorum, Sokaktaki Dostlarımla Paylaşıyorum” adlı projesini başlattı.

Okulun bulunduğu bölgede sokaktaki hayvanların yemek bulmakta zorlandığının gözlemlenmesi ve zorlu geçen kış şartlarında hayvanların iyi beslenmelerinin hayatta kalmaları için çok önemli olması projenin hayata geçirilmesinde çıkış noktası oldu.

MAMA KAPLARINI KENDİLERİ HAZIRLADILAR

Proje kapsamında özel çocuklarla birlikte beş litrelik pet şişeler ve damacanalar kesilip boyanarak sokaktaki patili dostlar ve kuşlar için mama kabına dönüştürüldü. Kuşlar için yapılan yemlikler okulu çevreleyen tellere asıldı ve kedi/köpekler için hazırlanan mama kapları okulun çevresindeki ihtiyaç olan bölgelere öğrencilerle birlikte yerleştirildi.

HEDEF HAYVAN SEVGİSİ

İlk besleme okulun yemekhanesinden artan yemeklerle öğrenciler tarafından yapıldı. Beslemenin okulun yemekhanesinden artan yemeklerle yapılacak olmasında yemeklerin çöpe giderek ziyan olması yerine sokaktaki hayvanların beslenmesinde kullanılarak israfın önüne geçilmesi amaçlandı. Öğrencilere başka canlıların ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmayı ve yaşam hakkına saygı duymayı, paylaşmanın güzelliğini aşılamayı amaçlayan projede öğrencilerin hayvan sevgisini kazanması hedeflendi.

Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu herkesi kapısının önüne bir kap mama bir kap su koyarak sokaktaki dostlara karşı duyarlı olmaya çağırıyor.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *