‘TARİHİ VE VİCDANİ SORUMLULUĞUMUZ’

590

“Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” 100. Yıl Sergisi’nin açılışında konuşan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, KÜSAD Sanatçıları olarak tarihi ve vicdani bir sorumluluğu yerine getirme çabasında olduklarını belirtti. 46 sanatçının 86 eserinin yer aldığı sergi 13 Nisan gününe kadar Sera AVM’de sanatseverleri bekliyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DPÜ KSBMYO) ile Kütahya Kültür Sanat Derneği (KÜSAD) iş birliği ile Sera AVM’de ’Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922 100. Yıl Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Sera Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin sanat galerisinde açılan serginin açılışına Dumlupınar Kaymakamı Buğra Karadağ, KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, KSBMYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Kara, sanatçılar, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

46 sanatçının 86 eserinin yer aldığı Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922 100. Yıl Sergisi’nin açılışında konuşan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, KÜSAD olarak sosyal sorumluluk anlamında bir farkındalık yaratmak için böyle bir sergi açtıklarını kaydederek KÜSAD sanatçılarına teşekkürlerini sundu.

Toplumdaki Dumlupınar Meydan Muharebesi olgusunu tanıtmak, yaşatmak amacıyla harekete geçtiklerini ifade eden Bayram Yıldız, yeni nesil gençlere Türk tarih bilincini anlatmak yükseltmek için kanla alınan bu vatan parçasının önemini vurgulamayı hedeflediklerini belirtti. 46 sanatçı ve 88 eserle yola çıktıklarını ifade eden Yıldız, “Bu Toprakların çocukları olarak Tarihimize, Kültürümüze, Geleneklerimize sahip çıkmak ve tanıtmak biz KÜSAD Sanatçıları olarak bizim için tarihi ve vicdani bir sorumluluktur.” dedi. Yıldız, DPÜ ile yaptıklerı iş birliğinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

‘EN ŞANSLI KAYMAKAM BENİM’

Sözlerine “Dumlupınar üzerine söylenmesi gereken çok şey var” diyerek başlayan KSBMYO Müdürü Dumlupınar Kaymakamı Buğra Karadağ, “2022 yılında 922 ilçe arasında kendimi en şanslı kaymakam olarak görüyorum. Çünkü tarihi misyonu itibariyle çok önemli bir ilçe olması öncelik arz ediyor. Devamında da tüm Kütahya’da bu ilçenin sahiplenilmesi benim için gurur verici” şeklinde konuştu.

Serginin Dumlupınar’ın kurtuluşu ve Büyük Taarruz’un 100’üncü yılına yakıştığını vurgulayan Buğra Karadağ şöyle devam etti: “Burada sanatçı ve ve sanat eserleri ile buluşmaktan son derece mutlu oldum. KÜSAD sanatçılarına iş birliği ve katkılarından dolayı DPÜ Sosyal bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Hakan Kara hocamı ve KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız hocamı emeklerinden dolayı Kutluyor ve teşekkür ediyorum.”

‘BİRİ ANADOLU BİRİ CENNET’

Tarihten beri Türk Milletinin Anadolu ve cennet olmak üzere iki farklı yeri vatan bellediğini belirten KSBMYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Kara, “O cennete bizlerden önce giden şehitlerimizi yad etmek adına bugün KÜSAD ile kardeş bir kuruluş olarak iş birliği yaptık. Bu işbirliği kapsamında Dumlupınar Meydan muharebesinin 100.yılında tanıtmak ve tanıtıma destek vermekten son derece mutlu olduk. Sosyal, kültürel ve sanatsal iş birliğimiz artarak devam edecektir.” Dedi.

Konuşmaların ardından sergi sanatseverlerle buluştu.  KÜSAD sanatçıları ilgi ile izlenen eserler hakkında açıklama ve bilgilendirmelerde bulundu. Sergi 13 Nisan Çarşamba 2022 tarihine kadar tarih ve sanatseverlerin  beğenisine açık olacak.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *