ÜNLÜLERİN ROTASI KÜTAHYA

657

Anadolu şehirlerini her yönüyle anlatan Rotahane, Kütahya’yı Keremcem, Müge Boz ve Hakan Akkaya ile tanıttı. Kütahya’yı karış karış gezen ünlü isimlerin Zeus Tapınağı’nın önünde çektirdikleri muhteşem fotoğraflara ise adeta beğeni yağdı

Kütahya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve Rotahane ekibinin ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesinde rota bu kez Kütahya oldu.

Hem merkez hem de ilçelerde gerçekleştirilen gezilerle ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem, oyuncu Müge Boz ve modacı Hakan Akkaya Kütahya’ya hayran kaldı.

MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR MİLYONLARA ULAŞTI

Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret eden Keremcem, Müge Boz ve Hakan Akkaya Zeus Tapınağı’nın önünde çektirdikleri muhteşem fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşmayı da ihmal etmedi. Beğeni yağan fotoğraflar, ünlü isimlerin toplamda milyonları aşan takipçilerine ulaştı. Müge Boz, Aizanoi Antik Kenti’nin tüm tarihini çok severek dinlediğini belirtti.

NG MÜZE’YE ZİYARET

Güral ailesinin ve Kütahya’nın sanat tarihinin yolculuğuna davet eden NG Müze’yi de ziyaret eden Rotahane ekibi, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’den Kütahya’daki kahve kültürü hakkında bilgi aldı. Şarkıcı Keremcem, müzede bulunan tek parça halindeki en büyük Atatürk seramiği önünde fotoğraf çektirdi.

Tarih saklı Kütahya müzelerini görmeyi de ihmal etmeyen Rotahane ekibi, Çini Müzesi, Kütahya’da Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi,Kütahya Arkeoloji Müzesini gezdi.

Kütahya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve Rotahane ekibinin ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesine ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin doğusunu batısına, batısını doğusuna tanıtmak, iç turizmi canlandırmak ve şehirlerimizi kalkındırmak amacıyla, “Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz” mottosuyla yola çıkan Rotahane ailesi, birçok ünlü isimle birlikte şehirleri geziyor.

Pervin Ersoy’un da katılımıyla ünlü oyuncu Keremcem, Müge Boz ve modacı Hakan Akkaya’nın rotası 10’u aşkın şehrin arından Kütahya oldu.

Merkez ve ilçelerde Kütahya’nın güzelliklerine şahit olan ekip, Roma döneminin en önemli kentlerinden Aizanoi Antik Kenti’nde dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınaklarından birini, stadyum, Tiyatro kompleksi, macellumu inceledi. Müge Boz, “Anadolu’da uzanırsın, başın bir medeniyete ayağın bir medeniyete değer” ifadelerini hatırlattı.

‘HARİKA BİR SÜRPRİZ’

NG Müze’de Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’nin konuğu olan misafirler daha sonra halk oyunları gösterisini izledi. Müge Boz, “Sema Güral Sürmeli bize harika bir sürpriz yapıp Kütahya’ya özgü bu müzik ve dans gösterisini organize etmiş” dedi.

Sema Güral Sürmeli’nin tek bir kalıptan üretilerek tasarladığı kadın erkek eşitliğini vurgulayan “Maskesiz Yüzler Sergisi” de gezdi. Sema Güral Sürmeli misafirlerine eserlerini anlattı. Keremcem, Müge Boz ve Hakan Akkaya Güral Sürmeli’nin yorumlarını ilgiyle dinleyip fotoğraflar çekti.  

Rotahane ekibi, Kütahya’nın en büyük ve en güzel camilerinden Kütahya Ulu Cami’ye de gitti. Kültür Turizm İl Müdürü Zekariya Ünal Rotahane ekibine Kütahya anısı hediyeler verdi. İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz” projesi kapsamında Rotahane ekibi olarak şehrimizi ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanımızın Sayın eşleri Pervin Ersoy, ünlü oyuncular Sayın Keremcem, Sayın Hakan Akkaya, Sayın Müge Boz ve tüm Rotahane ekibine ilimizin tanıtımına sağladıkları katkı ve paylaşımları nedeniyle teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

137 bin şehidimizin yattığı Dumlupınar’ı ziyaret eden ekip, Mustafa Kemal Atatürk’ün ordularına “İlk hedefiniz Akdenizdir ileri” komutunu verdiği Dumlupınar İl Hedef Anıtı önünde fotoğraf çektirdi. Üç komutan anıtı, şehit baba oğul anıtı, Mehmetçik anıtı namazgah ve şadırvandan oluşan Dumlupınar Şehitliği ziyaretinde tüm şehitler rahmetle yad edildi.

Kütahya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ünlü oyuncu Keremcem, Müge Boz ve modacı Hakan Akkaya Rotahane Kütahya’nın arından rotası Uşak, Afyon ve Bilecik oldu. Her şehri kendi ünlüsüyle birlikte ziyaret ederek şehirleri sanatçılarıyla kucaklaştıran Rotahane  Sadece şehirlerin sahip olduğu kültürel miras ve gastronomik zenginlik hakkında bilgi verip, doğal güzelliklerini tanıtmakla kalmıyor, yöreye ait el sanatlarını yaşatmak için de destek veriyor.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *