DARÜLKURRA AYAĞA KALKIYOR

556

Dünya üzerinde nadir şekilde ayakta kalan Kur’an-ı Kerim okuma yeri olan Kütahya Cafer Paşa Darülkurrası’nı yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Işık, yapının aslında uygun şekilde Kütahyalılar ile buluşacak

I. grup anıtsal mimari örneği Darülkurra’nın restorasyon uygulaması tamamlandı. Darülkurra çevre düzenleme projesi Koruma Bölge Kurulunca onaylandı ve 1. etap uygulaması başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Işık, “Dünya üzerinde nadir şekilde ayakta kalan Kur’an-ı Kerim okuma yeri olan Kütahya Cafer Paşa Darülkurrası’nı yeniden ayağa kaldırarak önemli bir işe hizmet etmiş olacağız. Tarihimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak bizleri mutlu ve memnun ediyor. Yapılan çalışma sonrasında Darülkurra aslına uygun olarak hizmet verecek.” dedi.

Oldukça dikkat çekici özenli bir mimarisi bulunan yapı, Kütahya’da Klasik Osmanlı mimarisinin ender örneklerinden biri olarak sanat tarihi açısından önemli bir yere sahip. Darülkurra 1579-1582 yıllarında inşa edilmiş olup, günümüzde Balıklı Mahallesinde evler arasında sıkışmış ve harap bir durumda varlık savaşı vermekte iken Kütahya Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak Kur’an Okuma Yeri olarak işlevine devam edecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *