OSMANLI GELENEĞİ ULU CAMİ’DE YAŞATILDI

594

Bir Osmanlı geleneği olan Türk musikisinin değişik makamlarında eda edilmesi ve bu makamlarda bestelenen ilahiler ile süslenen Enderun usulü teravih namazı Ulu Camii’de kılındı. Salatu selam ve salat-ı Ümmiyeler eşliğinde can bulan namazda cemaat safları doldurdu

Kütahya Ulu Camii, teravih öncesi Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun’un sohbeti ardından Çavdarhisar ilçe müftüsü Erkan Aksu’nun imameti ve müezzinlerin davudi sadaları ile coştu.

Her 4 rekâtta müezzinler tarafından farklı makamlarda ilahiler okundu, imam ise o makamlara uyarak namazı kıldırdı.

BİN 500 KİŞİLİK CEMAAT

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun,  DPÜ İslami ilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, Kütahya İl Müftü Yardımcıları Mustafa Karaman ve Tahsin Ekim ile 1500’e yakın bay ve bayan cemaat katıldı.

Namaz sonrası vatandaşlar, Enderun usulü teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.

ENDERUN USULÜ TERAVİH NEDİR?

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, yaptığı açıklamada, “Enderun usulü teravih, adını Türk musikisinin değişik makamlarında eda edilmesi ve bu makamlarda bestelenen ilahiler ile süslenerek kılınması anlamına geliyor. Bir Osmanlı geleneği olan Enderun usulü teravih, klasik Türk musikisinin en önemli ismi olan Itrî tarafından tertip edildiği şekliyle, salatu selam ve salat-ı Ümmiyeler eşliğinde can buluyor. Enderun teravihi günümüzde de coşku içerisinde kılınmaya devam ediliyor” dedi.

Kütahya İl Müftüsü misafirlerine hizmete açılan Müftülük Külliyesi ile birlikte diğer hizmet birimlerini gezdirdi. Kütahya Kalesi gezisi sonrası iftar programı icra edildi.Teravih sonrası gece sohbeti yapıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *