Kütahyalı Esnaftan ‘Helal Olsun’ Dedirten Hareket; BİRİLERİ VAR

544

Aydın Gıda’dan Kütahya’ya yayılan bir iyilik hareketi en zor günlerde dahi yardım elini uzatacak, yüreği iyilikle dolu insanların varlığını hatırlattı. Hayırseverlerin desteği ile dükkanını ihtiyaç sahiplerine açan İşletme Sahibi Hayati Aydın, “Reklam yapmak istemiyoruz ama kampanyayı ne kadar çok insan duyarsa o kadar iyi olacak” dedi.

22 yıldır bakkallık yapan Aydın Gıda İşletme Sahibi Hayati Aydın, dükkânını adeta bir yardım merkezine çevirdi.  Sultanbağı Şengül Sokak No: 40 adresinde hizmet verdiği dükkana “Değerli kardeşim, param yok diye utanarak ihtiyacını almaktan geri durma ve aileni aç bırakma. Buyur tezgâhtaki meyve sebzeden, temel gıdalardan ihtiyacın olanını alarak evlatlarına yedir. Senin de benim de rızkım allah azze ve celledendir.” Pankartı asarak ihtiyaç sahiplerini davet eden Aydın, “Tabelamızı yeni astık ama bu iyilik hareketinin çok öncesi var aslında” dedi.

RAMAZAN’A ÖZEL ASKIDA PİDE

Hayırsever Kütahyalıların yılın her döneminde hesap kapatma, alışveriş desteği gibi yardımlarda bulunduğunu ifade eden Hayati Aydın, 2019 yılında Almanyalı bir hayırsever abimiz ile tesadüfen tanıştık. Üç senedir de sürekli olarak yardımlarına devam ediyor kendisi. Bu kış kömür dağıtımı da yaptı. Askıda ekmek uygulamamız sayesinde bir senedir devam ediyor. Ramazan ayı sebebiyle askında pideyi de ekledik. Son olarak da bu tabelayı ekledik. Çok da faydası oldu insanlar tabela sayesinde böyle bir hayrı duydu. Daha bugün ihtiyaç sahiplerine üç paket hazırladık.” ifadelerini kullandı.

İsmini açıklamak istemeyen gurbetçi hayırseverin dışında çok sayıda yardımseverden destek gördüklerini dile getiren Aydın, Kütahya’da başka hayırseverler de var. Ankara’dan, Bolu’dan yardım yollayanlar var. Bir de sağlıkçılardan oluşan bir grup var onlar da düzenli olarak yardım yapıyor daha geçen hafta yaptılar. Tüm hayırseverler Kütahyalı.” Şeklinde konuştu.

‘BEN SADECE ARACIYIM’

Kendisinin sadece aracı olduğunu ifade eden Aydın, Allah herkesin hayırlarını kabul etsin duasında bulundu. Hedeflerinin daha geniş kitlelere ulaşıp gerçekten ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmak olduğunu belirten Hayati Aydın,  Sultanbağı’nın Kütahya’nın en garip mahallelerden biri olduğuna değindi. Yardımların çok iyi gittiğini ve mahalleyi aşarak Kütahya’ya yayıldığını vurgulayan Aydın, Ramazan’ın son günlerinde daha da hareketlenmesini diledi.

Hayırseverlerin hem ihtiyaç sahiplerini sevindirip hem de küçük esnafı düşündüğünü dile getiren Aydın, diğer esnaflara ve hayırda bulunmak isteyenlere de şu mesajı verdi: “İyilik her zaman güzeldir. İnsanlara adım atmak el uzatmak çok değerli. Pankartın sosyal medyada gündem olduğunu duydum ben paylaşmadım, arkadaşlarımız paylaştı çok fazla yorum beğeni aldı dediler. Biz reklam yapmak istemiyoruz ama ihtiyaç sahibi ne kadar çok insan duyup gelirse o kadar iyi olacak.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *