‘KÜTAHYA’YA 23 MİLYON’LUK YATIRIM YAPTIK’

679

20 yıl öncesiyle şimdiki halini karşılaştırıldığında şehre yapılan 23 milyon liralık yatırımın netleştiğini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Kütahya’ya kayıtlı 149 şehit, 349 gazimiz bulunuyor. Kamu kurumlarında istihdam edilen şehit yakını, gazi, gazi yakını, vazife malulü ve malul yakını sayısı 189.” Dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehit aileleri onuruna verilen iftar davetinde şehit önemli açıklamalarda bulundu.

’20 YIL ÖNCEYİ GÖZÜNÜZDE CANLANDIRIN’

Kütahya’nın Anadolu’ya has safiyetin, irfan ve zenginliğin önemli bir parçası olduğunu belirten Bakan Yanık, “Bu ruh bugün burada şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikte olan bizler tarafında da derinden hissediliyor. Buraya gelmeden önce şehir içerisinde kısa bir esnaf ziyareti yapmış olduk, hem kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret etmiş olduk. Anadolu’nun bu kadim bereketli ruhu, son 20 yıl içinde bu ruha inanan, gücünü bu ruhtan alan ve halka hizmeti hakka hizmet anlayışıyla yerine getiren AK Parti hükümetleri ile buluştu. Ülkemiz büyük bir kalkınma ve gelişme sürecine girdi. Kütahya’nın 20 yıl öncesiyle şimdiki halini gözünüzde canlandırdığınızda bunu bütün netliğiyle göreceğinize inanıyorum. Birlik beraberliğimizi pekiştirerek yatırım politikalarıyla bu süreçte batıdan doğuya, kuzeyden güneye ülkemizin çehresi değişti” diye konuştu.

‘KAYITLI 149 ŞEHİT BULUNUYOR’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Kütahya’ya 2002-2022 yılları arasında yaklaşık 23 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Yanık, “Bu akşamüstü buradaki Çocuk Evleri Merkezimizi (Koordinasyon Merkez Müdürlüğü) ziyaret ettim. Merkezimize bağlı 1 çocuk evleri sitesi ve 9 çocuk evi, hizmet modeli ve standartlarıyla çocuklara olan yaklaşımımızın, onlara olan sevgimizin ifadesidir. Huzurevimize yaptığım ziyarette ise Kütahyalı yaşlılarımızın sevecen ve gülümseyen yüzleri, dualarıyla karşılaşmak yaptığımız hizmetlerin güzel bir yansıması olarak bizi son derece mutlu etti. Yine bu süreçlerde engelli vatandaşlarımıza ve kadınlara yönelik pek çok hizmetimizle sosyal devletin gücünü ve önemini her yerde gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Aynı şekilde şehit yakınları ve gazilerimiz için hizmetlerimizi en yüksek düzeyde sunmanın gayreti içindeyiz. Verdiğimiz her haktan, yaptığımız her hizmetten büyük mutluluk duyuyoruz. Kütahya ilimize kayıtlı 149 şehit, 349 gazimiz bulunuyor. Kamu kurumlarında şu ana kadar istihdam edilen şehit yakını, gazi, gazi yakını, vazife malulü ve malul yakını sayısı 189. AK Parti iktidarları olarak bu süreçte şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sağladığımız daha pek çok yeni hak var. İstihdam haklarının sayısını 1’den 2’ye çıkararak ve kapsamını genişleterek bu yönde önemli bir adım attık. Şehitlerimizin anne babalarına şartsız aylık bağlanması, terör mağduru vatandaşlara sağladığımız aylık hakkı, şehit yakınlarına araç alımlarında ÖTV muafiyeti, faizsiz konut kredisi, çocuklarımız için özel eğitim desteği bunlardan bazıları. Bizler sizlere her konuda destek olmaya devam edeceğiz.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *