‘BÖYLE OLMASINI BEN DE İSTEMEZDİM’

587

Şehir Hastanesi’ndeki gecikmeyi pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz olarak gösteren AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, “Böyle olmasını ben de istemezdim ama şu an inşaatta işler iyi gidiyor” ifadelerini kullandı. Zafer Havalimanı hakkında da konuşan Ceyhun, Zafer OSB’nin havalimanını da canlandıracağını vurguladı

Başkanı Sebahattin Ceyhun, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde önemli açıklamalarda bulundu. 

‘HASTANE İNŞAATINDA İŞLER YOLUNDA’

Şehir hastanesi hakkında da konuşan Ceyhun, “Böyle olmasını ben de istemezdim. Göreve geldiğimde de ilk işimdi. Ancak pandemi yoktu. 2021 de bitecek diye açıklama yaptık. Pandemi ile birlikte yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında inşaat maliyeti 4 katına geldi. Ekonomik kriz yaşandı.” Dedi. Yetkili firmanın kredi bulduğunu ve hastane inşaatında işlerin iyi gittiğini belirten Ceyhun, 400 kişiyi geçen çalışan sayısının Bin kişiyi bulacağını dile getirdi.

‘ZAFER HAVALİMANINI DA CANLANDIRACAK’

Ortak kararla orta bölgeye yapılan Zafer Havalimanı’nın çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve bu durumda kalmayacağını ifade eden Ceyhun, hızlı bir şekilde ilerleyen Zafer OSB’nin havalimanını da canlandıracağını vurguladı. Zafer OSB’nin muhteşem konumuna dikkat çeken Ceyhun, 16 bine yakın istihdam bekliyoruz. Burası çok kullanışlı olacak inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı parti binasında iftar programı düzenledi. İftar yemeğine AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Melek Mankan, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kocatürk, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

‘ASIL AMACIMIZ PİDE DAĞITMAK DEĞİL’

İl Başkanlığı olarak Ramazan boyunca günde 100 haneyi ziyaret ettiklerini açıklayan Sebahattin Ceyhun, “Teşkilatlar olarak toplam hedefimiz 50 bin kişiye ulaşmak. Ziyaretlerimizde pide ikramında bulunuyoruz çünkü elimiz boş gitmek istemiyoruz. Ama asıl amacımız pide dağıtmak değil. Bizler sorunları yerinde görmek, vatandaşlarımızla birebir görüşerek çözüm üretmek amacıyla bu çalışmalarımızı yapıyoruz.” Dedi. Ziyaretlerde ayrıca ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettiklerine de değinen Ceyhun, gerekli yardımların yapılması için mücadele ettiklerini belirtti.  Ceyhun, çat kapı iftarların ardından gerçekleştirdikleri kıraathane ziyaretleri ile vatandaşlarla bir araya geldiklerini de vurguladı.

Merkez ilçede Başkanı belirlenmesinde süren sıkıntısız bir şekilde devam ettiğine değinen Ceyhun, “İlerleyen zamanlarda genel merkezimizin uygun gördüğü bir arkadaşımız görevi gelecek. Ama şunu söylemek gerekirse bizler en iyi şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Merkez ilçede işler aksamdan devam ediyor.” dedi.

Çinigaz ile ilgili devam eden mahkeme sürecinde yönetmelik değişikliği için bastırdıklarını dile getiren Ceyhun,  “Kimse yapılan çalışmaları bilmiyor. Vatandaşımıza birebir anlatılması gerekiyor. Bu konuda adımlar atılması gerektiğini düşüyorum. Bizlerde gerekli konuşmalarımızı yapıyoruz. Maalesef ilimizdeki en büyük problemlerimizden biri Çinigaz diyebiliriz.” Şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞ VAZO KULE’YE OY VERDİ’

Son günlerde gündeme damga vuran Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden biri Vazo Kule hakkında da açıklamalarda bulunan Sebahattin Ceyhun, projenin 45 milyonluk yap işlet devret modeliyle yapılacağını belirtti. Belediye Başkanlığı seçimlerinde projelerin yarıştığına değinen Ceyhun, “Vatandaşımız oy verdiyse vazo kuleyi istediğini düşünüyorum. Seçim vaadini yerine getiriyor.” Dedi.

Antalya YHT projesinde henüz çalışmalara başlanmadığını açıklayan Sebahattin Ceyhun, Ekonomik olarak çok yüklü projenin eninde sonunda yapılacağını belirtti. Kütahya’da turizm noktasında ciddi bir mesafelerin kat edildiğini Eskişehir yolundaki müzede hızlı bir çalışma olduğunu dile getiren Ceyhun, Şirket içeride çalıştığında sürecin tamamlanmasıyla eserlerin müzeye taşınacağını  açıkladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *