DÜZENLEME ŞART

737

Memur ve emeklilerin 6 ayda bir artan maaşlarına karşın ürün ve hizmet fiyatlarının anlık arttığına dikkat çeken Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Kütahya İl Temsilcisi Cihangir Er, maaşların Eşel-Mobil Sistemine geçilerek aylık olarak düzenlenmesinin gerektiğine değindi

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kütahya İl Temsilcisi Cihangir Er, bayram ikramiyesi ve Eşel mobil sistemi hakkında basın açıklamasında bulundu

Pandemi öncesi de çeşitli sebeplerle Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar pandemi sürecinde insanları daha da zorladığını belirten cihangir Er, Özellikle bordrolu çalışanlarda yaşanan sıkıntıların alım gücüne yansıdığına değindi.  Her geçen gün bir önceki günden daha zor olduğunu ve alım gücünün eridiğini ifade eden Cihangir Er, “Bordrolu çalışanlar arasında ise göreceli olarak en fazla mağdur olan memurlarımızdır.” Dedi.

‘MAAŞ 6 AYDA BİR

FİYATLAR ANLIK ARTIYOR’

Yetkili olan sendikaların büyümeye memurun hiçbir katkısı yokmuş gibi davrandığını ve büyüme kadar maaş katkısı sağlayamadığını ifade eden Er, Bu da her geçen yıl memur ve emeklinin alım gücünü düşürmüştür. Önceden kefil arandığında ilk akla gelen memur ve emekli himmete muhtaç bir duruma gelmiştir. Fiyatlardaki artış oranı ile maaşlardaki artış oranı karşılaştırılamayacak ölçülere gelmiş tabiri yerinde ise katlanmıştır. Ayrıca memur ve emeklilerin 6 ayda bir artan maaşlarına karşın ürün ve hizmet fiyatları anlık artmakta ve memur ve emekliler zam alsa dahi geriden geldikleri için karşılanamaz zararlar oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

‘EŞEL-MOBİL SİSTEMİNE GEÇİLMELİ’

Hem artış oranlarının alım gücünü artıracak düzeylere çıkarılması hem de bu artışın Eşel-Mobil Sistemine geçilerek aylık olarak düzenlenmesinin gerektiğine vurgu yapan Er, bu sayede fiyat artışlarına karşı memur ve emekli bütçesinin korunacağına vurgu yaptı.

İşçilerde olduğu gibi memurların da Bayram ikramiyesi alması hususunda çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken cihangir Er, şu ifadeleri kullandı: “Yetkili sendikaların da toplu sözleşmede bu hususta bir çalışma yürütmesi gerekmektedir. Yine emeklilerimiz için de bayram ikramiyelerinin artış oranının enflasyon artışı veya toplu sözleşme artışı oranı gibi bir standarda bağlanması gerekmektedir. Asgari geçim şartlarını sağlayamadığı için ek işler yapmak durumunda kalan psikolojik ve sosyolojik açmazlarda kalan memurlarımız için çarenin adresi Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve işkollarındaki bağlı sendikalarıdır. Memurlarımızı birlikte daha etkili ve güçlü bir hak arama mücadelesinde yanımızda olmaya davet ediyorum.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *