DİŞ KİRASI GELENEĞİNİ YAŞATTILAR

549

Çocuklara ramazan ayını ve orucu sevdirmek adına harekete geçen KİHMED, 30 öğrenci için iftar düzenledi. İftarda Osmanlı’dan beri bir gelenek olarak uygulanan diş kirası hediyeleri ise öğrencileri sevindirdi

Kütahya İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) tarafından düzenlenen çocuk iftarı programına öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Bahçelievler Mahallesinde bulunan KİHMED Gençlik Merkezi’nin bahçesinde gerçekleşen iftar programına Bahar Okulu kapsamında hafta sonu eğitim alan ilkokul ve ortaokul seviyesinde 30 öğrenci katıldı.

Çocuklara ramazan ayını ve orucu sevdirmek adına düzenlenen etkinliğe Gençlik Merkezinde görev alan eğitimciler ile birlikte KİHMED Başkanı Mustafa Önsay’da katıldı. İftarı bekleme heyecanını hep birlikte yaşayan çocuklar dua eşliğinde iftarlarını açtı. İftar sonrası çocuklar ile sohbet eden Önsay, katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

İftar programı sonunda Osmanlı’dan beri bir gelenek olarak uygulanan diş kirası hediyeleri ise öğrencileri sevindirdi. Çocuklar iftar programından mutlu, aileler ise memnun ayrıldılar.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *