KÜTAHYA’NIN ÖZ MALI 34 YENİ ARAÇ FİLOYA EKLENDİ ‘EYVALLAHIMIZ KALMAYACAK’

706

34 yeni aracın Kütahya Belediyesinin öz malı olarak araç filosuna eklendiğini belirten Başkan Işık, kiralama yerine satın almanın hem daha karlı olduğunu hem de Kütahya’nın böylece kimseye eyvallahının kalmadığını belirtti.

Kütahya Belediyesi Hizmet Binası önünde Kütahya’ya kazandırılan 34 yeni aracın tanıtım töreni yapıldı. Törene; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Başkan Yardımcıları, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı. 2022 yılı bütçesinden şehre kazandırılan toplam 45 aracın 11’ini daha önce tanıttıklarını belirten Başkan Işık,  “2019 yılı seçimlerinden bu yana Kütahya’mıza toplam 109 adet sıfır km öz malı araçları kazandırdık. Bugün 35 aracı milletimizin hizmetine sunacağız. 2 adet de siparişimiz var. Dolayısıyla 111 adet aracı geride bıraktığımız üç yıl içerisinde kiralık araçlar yerine belediyemizin öz malı araçlar olacak şekilde yeniledik. “ifadelerini kullandı.

KORİDORLARDA İHALE KAVGASINA SON

Araç filosunun genişlemesi için toplam 37 Milyon TL satın alma bedeli ödediklerini açıklayan Başkan Işık,” Bugünkü değerle 55 milyon TL olan milletimizin parası milletimiz için harcanacak.” Kiralama yoluna gitseler hem aynı paraları yine ödeyip hem de birkaç yılın ardından yine kiralama sürecine gideceklerini ifade eden Başkan Işık, “Şimdi en az 15 yıl kullanılacak bu araçlar kendi malımız olacak Böylece kimseye eyvallahımız kalmayacak. Belediye koridorlarında kiralık araç ihalesi kavgası da yaşanmayacak” dedi. Kütahya Belediyesinin araç ve iş makinesi parkının kiralık araçların yerine koyulacak yeni hizmet araçlarıyla beraber toplam 278 araç 72 iş makinesi olmak üzere 350 araca çıktığını belirten Işık, hiçbir aracın kiralık olarak kalmaması hedefiyle son birkaç kiralık aracı da yenileyeceklerini müjdeledi.

‘KİRALIK ARAÇLARLA GÖSTERİ YAPMAYACAĞIZ’

Kiralık araçların önüne pankartlar asarak günlerce şehir meydanında gösteri yapmadıklarına dikkat çeken Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Cumartesi günü öğleden sonra şehrimize bir konvoy ile 2022 yılında belediyemize kazandırdığımız 45 aracı tanıtım turu yaptıracağız. Vatandaşımız da görsün verdiği verginin, ödediği su faturasının, belediye verdiği katkının nereye harcandığını görsün. Bu ayrıca şehrimize bayram öncesi moral de olacak. Görevi devraldığımızda 10 15 adet büyük vasıta araç şoförü, operatörü olmadığı için bu belediyede yatıyordu. Bu millet malı. Bir gün boş yattığında o emanetin doğru yerde kullanılmadığı gerçeği ile karşı karşıya kalırız. Biz oralardan buralara geldik. Şu anda bütün araçlarımız faal durumda inşallah daha da iyi yerlere de gelecek. Memleket kaynaklarının doğru kullanımı konusunda hassasiyet gösteren Belediye çalışanlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *