YEŞİL PROJELERİ İPLE ÇEKİYORUZ

528

Kütahyalı vatandaşlar baharın tadını çıkarmak için şehrin merkezindeki yeşil alanlarda yapılan çalışmaların bitmesini bekliyor. AVM’ler ya da kapalı alanlar yerine açık havada vakit geçirmek isteyen Kütahyalı, uzun vadede ise Vazo Kule, Millet Bahçesi gibi içinde yeşil alanları olan projeleri iple çekiyor

Uzun ve çetin geçen kış mevsiminin ardından baharın tadını çıkarmak isteyen Kütahyalı vatandaşlar, şehir merkezindeki parklarda yapılan tadilatların bitmesini bekliyor.

Azot Sitesi (Yaşam Parkı) ve Ressam Ahmet Yakupoğlu (Maltepe) Parkı’nda Kütahya Belediyesi tarafından sunulan peyzaj düzenlemesi projeleri Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunca onaylandı ve Kütahya Belediyesinin kontrolünde yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı. İki noktada bir süredir devam eden çalışmalar, pandemi sebebiyle uzun süre evlerde kalan ve artık baharın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlara ket vuruyor. Bu sebeple şehirde yeşil alanların azlığı bir kez daha gündeme gelirken tadilatların bir an önce bitmesini dileyen vatandaşlar, Millet Bahçesi, Vazo Kule gibi aileleriyle açık alanlarda güzel vakit geçirilebilecekleri projelerin tamamlanmasını iple çekiyor.

DENETİM YAPILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri geçtiğimiz günlerde Yaşam Parkı ve Maltepe Parkı doğal sit alanlarında Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanım Şartlarına göre denetim yaptı. Denetim ekibi iki parkın düzenlemeleri hakkında Kütahya Belediyesine bilgi verdi. Yapılan açıklamada “Müdürlük olarak; gerek Yaşam Parkı ve Maltepe Parkının bulunduğu Doğal Sit alanlarımızın, gerekse diğer tüm Doğal Sit Alanlarımızın değerini çok iyi biliyor, bu alanları korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” İfadelerini yer verildi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl bahar aylarından beri Kütahya Belediye Binası’nın önündeki yeşil alan vatandaşlar için adeta çölde bir vaha oldu. Özellikle gençler ve Kütahyalı vatandaşlar bina önündeki çimlerde uzun saatler geçirirken alan, birçok konsere ve festivale ev sahipliği yaptı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *