BİN 150 KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI

503

Ocak ve Nisan tarihleri arasında Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 1150 köpeğin kısırlaştırıldığı, 2bin 219 hayvanın tedavisinin yapıldığı, Bin259 hayvanın aşılandığı belirtildi

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından sevimli dostların sağlık bakımları hız kesmeden devam ediyor.

2BİN 219 HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 01.01.2022-01.05.2022 tarihleri arasında bakımevi merkezinde kısırlaştırılan köpek sayısı 1150, hastalık tedavisi yapılan hayvan sayısı 2219, aşılama yapılan hayvan sayısı 1259, tedavisi ve bakımı bitmiş hayvan sayısı 764, sahiplendirmesi yapılan hayvan sayısı 238 olarak açıklandı.

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ayrıca sokak canlarının ve halk sağlığının önemi doğrultusunda sokak hayvanları besleme odak noktalarını düzenli aralıklarla temizleyip ve dezenfekte ediyor.

BESLEME NOKTALARI TEMİZLENİYOR

Şehrin muhtelif noktalarında bulunan 34 besleme odak noktası daha sağlıklı ortamlarda beslenme hedefi ile düzenli aralıklarla temizlenip dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor.

Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sokak canlarının beslenmesinde duyarlı olan vatandaşların besleme sonrası çöplerinin doğaya atmamaya özen göstermesi rica edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *