‘KOMŞU İLLERİ GERİDE BIRAKTIK’

828

Kütahya ihracatta, iller arasındaki sıralamada 10 basamak yükselerek Afyon ve Uşak’ı geride bıraktığını belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, bütün dünyada olduğu gibi ülkemiz de artan doğalgaz, elektrik ve petrol fiyatlarına rağmen büyük başarıyı yakalayan sanayiciye teşekkür etti

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yayımladığı “İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performansı – İller Bazındaki Sektör Rakamları- İller Bazında Ülke Rakamları” hakkında değerlendirmede bulundu.

Ahmet Erbaş, “İhracatçı firmaların kanuni merkezleri dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre Kütahya’mızın ihracatı Nisan 2022’de bir önceki yıla göre 71 milyon dolar (%68,7) artarak; 174 milyon 330 bin dolara ulaştı.

‘10 BASAMAK YÜKSELDİ’

Kütahya’mız; geçen yıl aynı dönemde iller bazında ihracat sıralamasında 39. sıradayken, bu sene 10 basamak yükselerek 29. sırada yer almıştır. Sıralamada; Uşak 134,2 milyon dolarla 38. Afyon 125,6 milyon dolarla 40. sırada yer aldı.” dedi

Erbaş, “ Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş, ülkemizin ihracatta nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 artışla 23,4 milyar dolara ulaştığının müjdesini vererek bu rakamın tüm zamanların en yüksek ihracat rakamı olduğu bilgisini paylaştı. İlimiz Kütahya’nın da ihracat rakamlarında ve sıralamalarda komşu illeri geride bırakarak geçen yıla oranla 10 basamak yükselerek iller arasında 29. Sıraya yerleşmesi Kütahya’mız adına hepimizi gururlandırmıştır. “ diye konuştu.

‘GÜVENİLİR TEDARİKÇİ TÜRKİYE’

Küresel pandemiden, ekonomik çalkantılardan kaynaklanan ve tedarik zincirinin bozulmasından dolayı yaşanan sorunların dünyada krize dönüşmüş durumda olduğunu belirten Ahmet Erbaş, “Herşeye rağmen şunu gördük ki, ülkemiz güçlü üretim potansiyeli ile önemli ve güvenilir bir tedarikçi konumundadır. Bütün dünya piyasasında olduğu gibi ülkemize de yansıyan doğalgaz, elektrik ve petrol fiyatları ile emtia, lojistik fiyatlarının artmasına rağmen ülkemiz adına böylesine büyük başarıyı yakalayan sanayicilerimize, değerli firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *