EKMEKTEKİ FİYAT FARKI GRAMAJDAN

808

1 Mayıs’tan sonra Kütahya’da 750 gram ekmeğin 10 lira 50 kuruş, 1 kiloluk ekmeğin ise 14 liradan satıldığını hatırlatan Fırıncılar ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Murat Duran, ekmekte farklı fiyatın farklı gramajdan kaynaklandığını belirtti. Duran, Temmuz ayında ekmek zammının ise kaçınılmaz olacağını dile getirdi

Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Murat Duran, Kütahya’daki güncel ekmek fiyatları ve olası zam hakkında açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs’tan sonra güncellenen fiyatlarla birlikte Kütahya’da 750 gram ekmeğin fiyatı 10 lira 50 kuruş, 1 kiloluk ekmeğin fiyatı ise 14 lira olarak belirlendiğini açıklayan Murat Duran, “Farklı fiyatlardan ekmekle karşılaşan vatandaş bilsin ki bu sadece gramaj ile ilgili. 750 gramlık ekmeği 10 lira 50 kuruştan daha ucuza alma ihtimalleri yok” şeklinde konuştu.

‘TEMMUZ’DA ZAM BEKLENİYOR’

Ekmeğe yine zam gelme ihtimali olduğuna da dikkat çeken Duran, “Çünkü Temmuz ayında tekrar asgari ücrete zam bekleniyor. Mazotun ne olacağı kesin değil. Un fiyatlarında Mayıs ayında büyük bir ihtimalle Toprak Mahsulleri Ofisi’nin desteği de bitecek. Yeni un fiyatları buğday fiyatları açıklandıktan sonra o fiyattan belli olacak” dedi.  Un fiyatlarına göre bir güncellemenin Türkiye genelinde ekmek zammını kaçınılmaz kalacağını vurgulayan Duran, Kütahya’da da ekmek fiyatlarını Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi değiştirecek düzenlemenin yolda olduğunu duyurdu.

Yılbaşından beri yüzde 100 ve yüzde 130 oranında tüm giderlerine zam geldiğine değinen Murat Duran, “Toprak Mahsulleri de dahil una yine zam geldi. Ofisin 185 TL’ye verdiği un şu an 300 TL. devlet bile zam yaptı bu yüzden Temmuz ayı içinde zam bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. Asgari ücrete, doğalgaza, mazota gelen zamlara dikkat çeken Duran,  8 liradan aldıkları mazotun yüzde 300 artarak 24 liraya çıktığını, tüm gider artışlarına rağmen yılbaşından bu yana sadece yüzde 20, artı yüzde 20 zam aldıklarını belirtti. Geriye kalan yüzde 80-90’lık zammın kendileri için hala durduğunu belirten Duran, “İnsanlar bunu anlamak istemiyor” dedi.

‘KASIM’DAN BERİ EKMEKTEN

PARA KAZANMIYORUZ’

“Biz insanları anlıyoruz ama sadece ekmek zamlanmıyor” şeklinde konuşan Duran, Günde 5 ekmek alan birisinin zamlar sebebiyle ayda 74 TL fark ödediğini belirtti. Duran, “Ancak insanlar sadece ekmek yemiyor. Yumurta 12 liraydı şu anda 45 lira yüzde 400 zam geldi. Yağ 60 liraydı 180 liraya çıktı. Yumurtanın, yağın girmediği ev mi var?  Biz de para kazanmazsak yanımızda çalışan insanlar nasıl rızkını çıkaracak. Bakın çok samimi söylüyorum. Biz Kasım ayından beri ekmekten para kazanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *