‘SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ’

623

Covid 19 salgınında hemşirelik mesleğinin ne kadar vazgeçilmez olduğunun anlaşıldığını belirten İYİ Parti Kadın Politikaları İl Başkanı Meryem Dilmaç Kaleli, hemşirelerin,  biriken sorunlarının çözümü, karşılanmayan taleplerini düzenlemesi için canla başla çalışacaklarına söz verdi.

İYİ Parti Kadın Politikaları İl Başkanı Meryem Dilmaç Kaleli, Dünya Hemşireler Günü sebebiyle basın açıklamasında bulundu.

Hemşireliğin insan hayatının emanet edildiği kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu ifade eden Meryem Dilmaç Kaleli, Halkın sağlığını korumak ve geliştirmenin hemşirelerin görevleri arasında bulunduğunu ve toplum sağlığı anlayışı ile hizmet veren hemşirelerin sağlığın en önemli paydaşları arasında olduğunu belirtti.

‘VAZGEÇİLMEZ OLDUKLARINI ANLADIK’

Covid 19 salgınında tüm dünyada hemşirelik mesleğinin ne kadar vazgeçilmez olduğunun ortaya çıktığına değinen Meryem Dilmaç Kaleli,  “Ülkelerin salgınlara karşı savaşı kazanamayacağı, hedeflerine hemşireler olmadan ulaşamayacağı anlaşılmıştır. Sağlık sektörünün her zaman vazgeçilmezi konumunda olan hemşireler, pandemi sürecinde, her türlü riski göze alarak, hasta başında yaşamlara dokunmuş ve her zaman olduğu gibi yine sağlık ordusunun en ön saflarında yer almışlardır.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, ’’Önce insan’’ diyerek, halka hizmeti şiar edinmiş, sonsuz sabır, özveri ve itina ile çalışan, toplumun sağlığına kavuşması için mücadeleye devam eden, sağlık sisteminin her zaman vazgeçilmezi olduğunu hissettiren, ‘’ Tüm hemşirelerin Dünya Hemşireler gününü kutlayan Dilmaç Kaleli, hemşirelerin sorunlarına da dikkat çekti.

‘TALEPLER KARŞILANMADI

SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ’

Meryem Dilmaç Kaleli, “Ülkemizde görev yapan hemşire arkadaşlarımızın ‘’ 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını’’ bayram havasında kutlamalarını isterdik. Ne yazık ki biriken sorunlar, karşılanmayan talepler ve ücretlerle ilgili beklenen düzenlemelerin henüz hayata geçmemesi nedeniyle hemşire arkadaşlarımız bu haftayı da buruk geçirmektedirler. Salgın döneminde canlarından ve ailelerinden fedakarlıkta bulunarak 7/24 sağlık hizmeti sunan bütün sağlık camiasının yüzünü güldürecek somut adımların atılmadığına üzülerek şahit olmaktayız. İyi Parti iktidarımızda hemşire ve tüm sağlık çalışanlarımızın maddi ve manevi sorunlarını çözmek için canla başla çalışacağımızın sözünü veriyor, tekrar ‘’12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını ‘’kutluyoruz.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *