BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILINDA GAZİLERE AHDE VEFA

647

Uzun yıllardır yer sorunu sıkıntısı çeken Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılışında konuşan Vali Ali Çelik, “Yeni hizmet binasının Türk milletinin sonsuza kadar var olması için gerekecek her türlü çalışmanın bir parçası olacağına olan inancımız da tamdır” diye konuştu

Kütahya Belediyesi’nin yer tahsisi ile yeni sosyal tesislerine kavuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesinin yeni hizmet binası, 30 Ağustos Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Uzun yıllardır yer sorunu sıkıntısı çeken Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanlığı, Kütahya Belediyesi’nin desteği ve yer tahsisi ile yeni sosyal tesislerinin açılışını yaptılar.

Hizmet binasının ahde vefanın tecellisi olduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk; Kütahya Valiliği, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı, Kütahya Belediyesi ile iş insanlarının katkılarıyla açılan hizmet binasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, “Sizlerin desteği ve Kütahya Belediyesi’nin yer tahsisi ile muharip gazilerimiz güzel bir yere kavuştular. Buranın muharip gazilerimize yakışır bir sosyal tesis olması yönünde her zaman desteğimizi sunacağız” dedi.

‘NE SÖYLESE EKSİK KALIR

HAKKINIZ ÖDENMEZ’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ise, “Bizler bugün burada konuşma yapabiliyorsak, bu bayrağımız dalgalanıyorsa, ibadetlerimizi yapabiliyorsak daha doğrusu yaşayabiliyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin bize bıraktığı bu memlekette huzur ve güven içinde bu konuşmaları yapabiliyoruz. Sizler için ne söylenir bilmiyorum ama ne söylenirse eksik kalacağını biliyorum. Hakkınız nasıl ödenir bilmiyorum. Bu memleketin necip gönüllerindesiniz. Sizlerin ayrı bir yeri, ayrı bir özelliğiniz var. Önceki yerinizi de biliyorum. Belediye başkanımız burayı tahsis etti. Valimiz ve Tugay Komutanımızın da katkılarıyla buranın ilk tefrişatı yapıldı ama daha da yapılacaktır. Türkiye’de örnek gösterilecek bir dernek binası olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaşayan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Konuşmasına şehit ve gazilere şükran ve minnetlerini sunarak başlayan Vali Ali Çelik, “Bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine sağlık, huzur diliyorum” dedi.

EN ÖNEMLİ DUYGU

BİRLİK BERABERLİK

Vali Ali Çelik ise, “Derneğimizin yeni bir binaya ihtiyaçları olduğu biliniyordu. Bunun çözümü için değerli başkanımız Alim Işık ile birlikte istişareler yapıldı. Bu binanın tahsisi gerçekleşti. Onarımında Tugay komutanlığımızın ciddi destekleri oldu. İş adamlarımızın destekleri oldu. Bu topraklarda ki en önemli duygu, birlik ve beraberlik. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesinin yeni binasını Büyük Zafer’in 100. yılında hizmete sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getiren Vali Ali Çelik, “Dernek faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Dolayısıyla derneğimizin yapacağı çalışmalar, gayretler bizim bu mücadelemize ciddi katkılar sunacaktır. Yeni hizmet binasının Türk milletinin sonsuza kadar var olması için gerekecek her türlü çalışmanın bir parçası olacağına olan inancımız da tamdır” diye konuştu.

Tören, plaket takdimi ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi. Açılış törenine; Vali Ali Çelik, Milletvekili Ahmet Erbaş, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Asım Okat ile gaziler ve davetliler katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *