‘MİSAFİRPERVERLİĞİMİZ DİLLERE DESTANDIR HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN’

513

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, CHP Artvin Uğur Bayraktutan’ın doğruluğunu teyit etmeden  ortaya attığı iddialara yanıt verdi. Gazel, “Kütahyalı hemşehrilerimizin misafirperverliği dillere destandır. Artvin Hopaspor’u ağırlayacak Kütahya’da güvenlik konusunda hiç bir zafiyet yaşanmaz.” Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İshak Gazel’den Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın Belediye Kütahyaspor’un bugün oynayacağı Artvin Hopaspor’un play-off mücadelesi maç öncesi ortaya attığı temelsiz iddialara cevap gecikmedi.

Milletvekili Uğur Bayraktutan, meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Artvin Hopaspor Kulübü’nün Belediye Kütahyaspor taraftarları tarafından tehdit edildiğini ileri sürüp misafir takımın oynanacak karşılaşma Kütahya’ya giremediğini iddia etmişti.

TEYİT EDİLMEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın basın açıklamasını üzülerek izlediğini ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, bir spor müsabakasının siyaset malzemesi olarak ele alınıp bu yönde açıklamalar yapılmasını tasvip etmediğini dile getirdi. Milletvekili Bayraktutan’ın açıklmayı, Artvin Hopaspor’un Kütahya’ya gelmesi ve konaklaması konusunda engel çıkarıldığına dair aldığı bilgileri doğruluğunu teyit etmeden yaptığını belirten İshak Gazel, “Spor müsabakalarının temel felsefesi olan dostluk ve kardeşlik duygularına da aykırıdır. Tüm Hopa taraftarı da sporcuları da şehrimize gelebilir en güzel şekilde de misafir edilirler. Güvenlik konusunda hiçbir zafiyet yaşanmaz. Kütahyalı hemşehrilerimizin misafirperverliği dillere destandır. Keşke Sayın Milletvekili bu açıklamayı yapmadan bir telefon görüşmesi gerçekleştirseydik.” Dedi.

‘SPOR SİYASET MALZEMESİ DEĞİL’

Bilgi kaynaklarını kontrol etmeden, Devletimizin ilgili kurumlarına yönelik bu ağır ithamlarının , bu spor müsabakasından siyasi bir malzeme elde etme dışında hiç bir amacı olmadığına dikkat çeken Gazel, “Gerginlikten kimseye bir fayda gelmez. Bu tür açıklamalar da gerginlikten başka bir şey doğurmaz. Özellikle siyaset yapan insanların bu dilden uzak durması gerekmektedir. Valiliğimizin, emniyet teşkilatımızın, Belediye Kütahyaspor taraftarımızın ve yönetimimizin , bizlerin, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağından kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *