KÜTAHYA MUTFAĞINA GÜMBÜR GÜMBÜR TANITIM

517

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında bugün lokantalarda ‘yöresel yemek günü’ ilan edilecek. Salı günü Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler yemekleri yarıştırırken; Belediye önünde yöresel yemek ikramı yapılacak. Perşembe günü ise Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Zafer Meydanı’nda ‘Cimcik aşı’ günü düzenleyecek

Türk Mutfağı Haftası Kütahya’da dolu dolu kutlanacak. Lokantalarda yöresel yemek günü ile başlayan etkinliklerde Kütahya’nın yöresel yemekleri vatandaşın damak tadına hitap edilecek.

27 MAYIS PERŞEMBE CİMCİK AŞI GÜNÜ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde kutlanacak Türk Mutfağı Haftası 21-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Kütahya’da Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Lokantacılar Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenecek etkinliklere Kütahya Valiliği ev sahipliği yapacak. 21 Mayıs Cumartesi günü lokantalarda ‘yöresel yemek günü’ ile başlayacak etkinler 24 Mayıs Salı günü Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler arası yöresel yemek yarışması ve Kütahya Belediyesi hizmet binası önünde yöresel yemek ikramı yapılacak. 25 Mayıs Perşembe günü Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Zafer Meydanı’nda ‘Cimcik aşı’ günü ile vatandaşları buluşturacak. Haftanın kapanışı ise Dumlupınar Üniversitesi’nde ‘Türk Mutfağı’ konulu panel ile olacak.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazı ile Türk mutfak kültürünün dünya genelinde tanıtılması amacıyla 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanacağı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası’nın 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilcilikler aracılığı ile tüm dünyada kutlanacağı vurgulandı. Hafta kapsamında düzenlenecek etkinliklerde ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ kitabının kaynakça olarak gösterilmesi istendi.

KÜTAHYALILARA DAVET ET

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Kütahya’da düzenlenecek tüm etkinliklere vatandaşları davet eden Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Öncel ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, ortak mesajında “Hafta kapsamında Kütahya’mızın yöresel yemeklerini vatandaşlarımızla buluşturacağız. Lokantalarımızda yöresel yemek günü ile başlayacak etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek” ifadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *