DPÜ ÖĞRENCİSİNİN BALIK EKMEK KEYFİ

644

Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal DPÜ öğrencilerinee balık ekmek dağıttı. Haftada en az iki kere balık yemek kalp damar hastalıkları riskini yüzde 70’e kadar azalttığına değinen Rektör Uysal, “Balık tüketemiyorsanız bile balık yağı tüketmeye dikkat edin.” dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Sofrada Balık Mükemmel Sağlık etkinliği Emre Kuruoğlu Tırmanma duvarı önünde gerçekleştirildi.

Bu anlamlı bir etkinliğe vesile olan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürümüz Dr. Mustafa Altuğ Atalay’a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Kendisi DPÜ’de böyle bir etkinlik yapmak için balıkları gönderdi.” dedi.

‘HAFTADA EN AZ İKİ KEZ BALIK ŞART’

Gelişmiş milletlerin hasta olup tedaviden ziyade sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğini belirten Rektör Uysal, şu ifadeleri kullandı: “ Sağlıklı beslenme ile birçok hastalığın önüne geçilebiliyor. Haftada en az iki kere balık yemek kalp damar hastalıkları riskini yüzde 70’e kadar azaltabilir. Bununla ilgili onlarca makale var. Balık tüketmekle özellikle hamile kadınlar bebeklerinin beyin ve sinir sistemi gelişimine katkıda bulunuyorlar. Balık tüketmek Alzheimer, depresyon, cilt kanseri gibi hastalıkları önleyip cildi güzel tutar ve ömrü uzatır. Yılda bir kere değil, haftada birkaç kere balık tüketme fırsatı bulun. Tüketemiyorsanız bile balık yağı tüketmeye dikkat edin.”

Etkinlikte Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat Arık öğrencilere balık ekmek dağıttı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *