ARADIĞINIZ RANDEVU BULUNAMIYOR

1353

MHRS üzerinden randevu alarak şifa arayan Kütahyalılar, ancak günler sonrasına randevu bulabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğini randevusu almak isteyen vatandaşları, “Aradığınız klinikte alınabilir uygun randevu bulunamamıştır.” uyarısı karşılarken Cildiye, Göz Hastalıkları, Dahiliye, gibi kliniklerde en erken 15 gün sonrasına randevu verilebiliyor.

Covid-19 salgınında vaka sayıları düşmesine ve hastanelerdeki yoğunluk salgın öncesi döneme dönse de Kütahyalının sağlık hizmetine erişiminde sorunlar devam ediyor.

Kütahya’da tüm kamuoyu şehir hastanesinin yapımını beklerken; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birçok poliklinikte randevu bulunamıyor.

Kütahya Merkez’de vatandaşlara ücretsiz bir şekilde sağlık hizmeti veren Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğini randevusu almak isteyen vatandaşları, “Aradığınız klinikte alınabilir uygun randevu bulunamamıştır. Randevu aradığınız klinik için kriterlerinizi değiştirerek farklı hastane ya da semt polikliniklerinden tekrar arama yapabilirsiniz.” Mesajı karşılıyor.

EN ERKEN RANDEVU 15 GÜN SONRA

Cildiye, Göz Hastalıkları, Dahiliye, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Nöroloji, Psikiyatri klinikleri için ise randevu alınabilecek ilk tarih olarak 6 Haziran için randevu oluşturulabiliyor.

Nispeten daha şanslı olan Göğüs Hastalıkları ve Ortopedi ve Travmatoloji hastalarına 31 Mayıs tarihinde ilk randevu verilirken Kulak Burun Boğaz Kliniğinde tedaviye ulaşmak için 1 Haziran tarihini beklemek gerekiyor.

Betonarme işleri Yüzde 100 oranına yaklaşan Kütahya Şehir Hastanesinin 31 Aralık tarihinde hizmete açılması beklenirken Kütahyalı vatandaşlar, sağlık hizmetine erişmek için şehirdeki özel hastanelere yöneliyor. Özel hastane masrafını karşılayamayan vatandaşların ise tedavi için ne şartlarda beklediği ise merak konusu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *