SİBER VATAN’DA İLK EĞİTİMLER TAMAM

688

Üniversite öğrencilerinin siber güvenlik alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirilen Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programında “Beyaz Şapkalı Hacker ve Temel Linux” eğitimleri tamamlayan 45 öğrenciye sertifikaları verildi. Öğrencilere ikinci aşamada “Sızma Testi” eğitimi verilecek

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) arasında 25 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle hayata geçirilen Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında ilk eğitimlerini tamamlayan 45 öğrenciye sertifikaları verildi. 

Törene Kütahya Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Veli Oğuz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ile ilgili yetkililer katılım sağladı.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı; üniversitede öğrenim gören öğrencilerin eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulayarak siber güvenlik alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirilmiştir. Ayrıca Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 teması olarak belirlenen “Genç İstihdamı” temasına da hizmet ediliyor.

Siber Vatan Programının ilk aşaması olan “Beyaz Şapkalı Hacker ve Temel Linux” eğitimleri tamamlanmış olup ikinci aşamada “Sızma Testi” eğitimi verilecek. Programın ilerleyen bölümlerinde ise öğrencilere siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren işletme, kurum ve kuruluşlarda stajyerlik imkanları tanınacak.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *