ÜÇ MAHALLEYE DAHA DOĞALGAZLI FIRIN

553

2021 yılında Gaybiefendi, 100. Yıl ve Cumhuriyet Mahallelerinde 3 fırın açılışı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Işık, diğer mahallelerden gelen talepleri değerlendirerek açılışı yapılan 30 Ağustos, Fatih ve Zafertepe Mahallesi doğalgazlı mahalle fırınlarının hayırlı olmasını temenni etti

2022 yılı içinde yapımı planlanan ve imalatı tamamlanan 30 Ağustos Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Zafertepe Mahallesi doğalgazlı mahalle fırınlarının açılışı yapıldı.

Mahallelerden gelen talepler doğrultusunda planlaması yapılan ve kısa süre içinde de imalatı tamamlanan doğalgazlı mahalle fırınlarının açılışı yapıldı. İlk olarak 30 Ağustos Mahallesinde açılışı gerçekleşen doğalgazlı mahalle fırının ardından, Fatih ve Zafertepe Mahallelerindeki fırınların açılışı gerçekleştirildi.

VATANDAŞ İSTEDİ BELEDİYE YAPTI

Açılış programlarında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, fırınları yapmanın belediyenin görevi olduğunu ifade ederek, mahalle sakinlerinden fırınlarına sahip çıkmalarına ve korumalarını istedi. Başkan Işık, “30 Ağustos, Fatih ve Zafertepe Mahallelerimizde doğalgazlı mahalle fırınlarımızın açılışını mübarek Cuma gününde gerçekleştiriyoruz. Daha önce 2021 yılında Gaybiefendi, 100. Yıl ve Cumhuriyet Mahallelerimizde 3 fırınlarımızı açtık ve halkımızın hizmetine sunduk. Diğer mahallelerimizden gelen talepleri değerlendirerek, imar, mülkiyet ve yer durumu uygun olanlara bu hizmetleri kazandırdık. Diğer mahallelerimizdeki talepler için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

MALİYETİ 535 BİN LİRA

Mahalle fırınları maliyetinin 535 bin lira olduğunu belirten Başkan Işık, “Bir fırınımızın maliyeti 100 bin liranın üstünde. Bugün ihalesini yapsak bu rakamlara bu fırınlarımızı yapamazdık. Yapmak bizim görevimiz, şehrimizin talebi. Hemşehrilerimize yapılacak her türlü hizmet bizim için önemli. Yapıldıktan sonra bunların devamı, kullanımı ve korunması da mahalle sakinlerimizin elinde. Üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konu var. Burada pişen ürünlerin evlerimizdeki ihtiyaçlar kadar olması lazım. Buralarda pişen ekmeklerin bir kısmı satıldığı ve fırıncılarla haksız rekabete yol açtığı yönünde şikayetler geldi. Bunun mahallelerimizde olacağına ihtimal vermiyorum ama bunu da hatırlatmak gerekiyor. Fırınlarımız mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” dedi.

30 Ağustos Mahallesi Muhtarı Abdullah Yılmaz, Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu ve Zafertepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Gözel, yapılan hizmet için Başkan Işık ve ekibine teşekkür etti. Yapılan doğalgazlı fırın açılışlarına Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Ertuğrul Cevahir, Murat Arık, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, MHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, belediye birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *