‘EKONOMİYİ NASIL ÇÖZECEĞİMİZİ BİLİYORUZ’

584

Cumhuriyet tarihinde Atatürk döneminden sonra denk bütçeyi sağlayan tek hükümet olarak ekonomiyi nasıl çözeceklerini bildiklerini dile getiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, Parti Genel Merkezi’nde Kütahya’nın yerinin ayrı olduğunu belirtti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Diğer partilerden bir farklı olarak hiçbir zaman –cek, -cak edebiyatı yapmadıklarını belirten Mehmet Aşıla, “Projelerimizi anlatan 12 bin sayfaya yakın 6 kitap; son olarak 81 ilde 634 refah projesi kitabını yayınladık. Kaynak paketlerimizle çözümü sağlayacağız. Şu an en büyük problem ekonomi. Biz ekonomiyi nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Cumhurbaşkanı ekonomik programı açıklarken “3 sene içinde 1 trilyon daha faiz ödeyeceğiz” diyor. Bunun önüne geçmeden problemleri çözmek mümkün değil. Faiz ödemelerinin durdurulması için de denk bütçe sağlanmalı. Cumhuriyet tarihinde Atatürk döneminden sonra yapan tek hükümet biziz; daha önce yaptık yine yapacağız.” Dedi.

‘KÜTAHYA’NIN YERİ AYRI’

Genel Merkezde Milli Görüş’ün büyük bir ağırlığı bulunan Kütahya’nın yerinin ayrı olduğunu vurgulayan Aşıla, bu yüzden işin içine Kütahya olunca programını değiştirdiğini belirtti. Parti yönetiminde Kütahyalı isimlerin sayısının hızla arttığını bu sebeple Kütahya ile ilgili bilgileri birinci ağızdan aktarma şansı bulduklarını ifade eden Yeniden Refah İl Başkanı Osman Gezgin ise, Kütahya özelinde geliştirdikleri  17 projeden birini şu sözlerle anlattı: “Sürekli övündüğümüz bir termalimiz var ama faydalanamıyoruz. Zafer Havalimanını da kullanarak özellikle Almanya, Polonya, Hollanda gibi yaşlı nüfusu fazla Avrupa ülkelerinden Yoncalı’da, Simav’da Tavşanlı’da yapacağımız Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı onaylı tesislerde hastane otel mantığında tesislerle insanları ağırlayacağız. 10 Milyon gibi bir maliyet ile tesisleri kurup 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız” Genel başkan ve genel başkan yardımcılarının Kütahya teşkilatı ile sürekli temas halinde olduğuna da dikkat çeken Gezgin, Kütahya’nın bürokrat eksiğine değindi. “Her şey sadece milletvekili ile çözülmüyor. Bizim önemli kadrolarda Daire başkanı, Genel Müdür bürokratlarımız olmalı zaten siyasetçi bir şekilde geliyor.” ifadelerini kullanan Gezgin, kendi yönetimlerinde Kütahya’nın çok farklı yerlere geleceğine vurgu yaptı. 

‘ÜYE SAYIMIZ 230 BİNE YAKLAŞTI’

Sadece seçim zamanı değil her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, “Biz ana akım medyada fazla yer alamıyoruz bu yüzden de halkla birebir temas etme zorunluluğumuz da var. Daha 3 buçuk yıl oldu ama hızla ivme kazanan bir partiyiz. Yeniden Refah Partisine büyük bir teveccüh var. Üye sayımız 230 bine yaklaştı. 150 bine yakın da ıslak imzalı üye formumuz var elimizde.” İfadelerini kullandı. Bizim gözümüz kulağımız sizsiniz dediği yerel basına çok ihtiyacımız duyduklarını belirten Aşıla, yerel basının sorunlarının farkında olduklarını ve iktidarlarında yerel basının da adetli yönetimden nasibini alacağını ifade etti. 

‘BİR LİRALIK İŞİ 10 LİRAYA YAPIYORSUNUZ’

Üç ile hitap eden Zafer Havalimanı’na değil biz yapılış şartına karşı çıktıklarını dile getiren Aşıla, “Neden bir liralık işi 10 liraya yapıyorsunuz. En son örnek Çanakkale Köprüsü 4 milyon sayıya tarihinde ulaşamamış bir yapıya sen neden 16 milyon 400 bin garanti veriyorsun?” sorusunu yöneltti.

Türkiye’de ülke kaynaklarını imtiyazlı bir kesimin kullandığına değinen Aşıla, “Konut kredisi müjde gibi açıklandı. Alım gücünü yükseltmekten faiz sıfır olsa ne yazar. Bu insanlar o krediyi o taksitle nasıl ödesin.” Dedi.

‘BARAJI GEÇECEK 5-6 PARTİDEN BİRİYİZ’

Olası ittifak sorularına da cevap veren Mehmet Aşıla, “Tek başımıza iktidara gideceğiz. Kamuoyu araştırmalarında da gözüküyor barajı geçebilecek 5-6 partiden biriyiz.” Dedi. Ülke yararına onlarca proje geliştirdiklerini belirten Aşıla şu ifadeleri kullandı: “Biz bunları önce iktidar partisine gönderiyoruz, kendimize saklamıyoruz. Bunları hayata geçirin siz yapın diyoruz. Olumlu ılımlı bir muhalefet anlayışımız var Biz projelerimiz hakkında bazı dönüşler de alıyoruz. Bundan 5 hafta önceki grup toplantısında Cumhurbaşkanı güneş panelleri ile ilgili bir bilgi verdi. Baktık bizim kaynak kitabımızdaki kısmın noktası virgülü ile aynı. Demek ki o okumasa bile danışmanları okumuş. Ama önemli olan hayata geçirmek.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *