KÜSAD KÜTAHYA’NIN TANITIMINA ÖNCÜLÜK EDİYOR

767

KÜSAD Germiyan Beylik Konağı Sanat Yerleşkesinin Kütahya’nın göz bebeği konumunda olduğunu belirten KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, KÜSAD’ın tur operatörleri ile imzaladığı protokol ile Kütahya’nın tanıtımına öncülük ettiğini vurguladı

Kütahya Valiliği tarafından derneğe tahsis edilen Pirler Mahallesi Germiyan Caddesi’nde bulunan Germiyan Beylik Konağı’nda faaliyetlerine devam eden Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD)tarafından bir açıklama yayınlandı. KÜSAD üyesi kaliteli ve marka sanatçıların çalışmalarının Kütahya kültür ve sanat eserlerinin bir arada bulunmasının içeriden ve dışardan gelen ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandığına vurgu yapılan açıklamada KÜSAD’ın izleyicisinin her geçen gün arttığını belirtildi.

KÜTAHYA’NIN GÖZ BEBEĞİ KONUMUNDA

KÜSAD Germiyan Beylik Konağı Sanat Yerleşkesinin Kütahya’nın göz bebeği konumunda olduğunu belirten KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, “Bir birinden değerli sanatçı ve sanat eserlerinin olduğu bir mekan, her sanatçının atölyesinde meraklılarına uzmanlaşmak isteyen sanatçılara eğitimler veriliyor. Her sanatçı kendinden sonraki nesillere sanatına aktarmak zorunda ayrıca Güzel sanatlar Fakültelerinin ilgili bölümlerine hazırlık ve hobi amaçlı resim kurslarımız devam ediyor.” dedi.

111 AKTİF SANATÇI

KÜSAD’da 38 Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı ve Sanatı Unesco Komisyonu tarafından kabul görmüş 6 çini sanatçısı birlikte 111 aktif sanatçı bulunduğunu belirten Yıldız, “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizin seçmeli derslerinden olan Sosyokültürel dersleri de KÜSAD sanatçıları tarafından sanat yerleşkemizde verilmektedir. Ayrıca Dumlupınar Üniversitemiz le ve DPÜ Meslek Yüksekokulu, Kütahya Ticaret ve Sanayi odası Kütahya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi ile de ortak protokollerimiz doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA BÖYLE KALKINIR’

KÜSAD’ın Bursa’dan iki ve Eskişehir’den ve Tavşanlı’dan da birer tur operatörü ile ortak bir protokol imzalayarak Cumartesi ve Pazar günleri altı tır aracının Kütahya’ya gelmesini sağladığını dile getiren Bayram Yıldız, KÜSAD’ın Tur Rehberi Hasan Turgut öncülük yaptığı turlarla Kütahya’nın tanıtımına ve ekonomisine katkı sağladığına değindi.  Yıldız, KÜSAD gibi diğer Sivil Toplum Kuruluşları ve odaların da aynı katkıyı Kütahya’ya vermeleri halinde Kütahya’da gözle görünür bir kalkınma hamlesi sağlanacağını ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *