TÜBİTAK DESTEKLERİ DÖRT KAT ARTTI

765

DPÜ, TÜBİTAK projelerinden aldığı desteklerin sayısını artırmaya devam ediyor. Öğrencilerin aldığı desteklerin gurur verici olduğunu ifade eden DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “Ancak biz elde ettiğimiz bu başarıyı yeterli görmüyoruz. DPÜ’nün adı çok daha büyük projelerde duyulacak” dedi

DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2 dönemi kapsamında 20 projenin desteklendiğini duyurdu.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (DPÜ BAP) tarafından yapılan açıklamada 2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında bu yıl 20 projenin kabul edildiği bildirildi. Bir önceki döneme göre alınan destek sayısının dört kat artığını kaydeden BAP, açıklamasında 2021 yılında düzenlenen seminerlerin bu artışta önemli bir etken olduğunu kaydetti. Açıklamada ayrıca destek alan öğrenci ve danışman öğretim üyeleri kutlanarak çalışmalarında başarılar dilendi.

‘BİLİMSEL ANLAMDA İDDİAMIZ KANITLANDI’

Rektör Yardımcısı ve BAP Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Göçmez, DPÜ elde ettiği başarıdan dolayı gururlandığını ifade ederek şunları söyledi: “Yıl boyunca TÜBİTAK destekleri hakkında yaptığımız seminerlerde Üniversitemizin geçmiş yıllardaki başarı grafiğini yükseltmeyi amaçlamıştık. DPÜ BAP olarak yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz elde ettikleri bu başarıyla Üniversitemizin bilimsel anlamda ne kadar iddialı olduğunu kanıtladılar. Kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

‘BU BAŞARI  YETMEZ’

Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ise DPÜ’nün son yıllarda TÜBİTAK’tan aldığı desteklerin önemli ölçüde arttığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TÜBİTAK’tan alınan desteklerle ilgili yürüttüğü çalışmaların karşılığını ilk kez bu düzeyde almayı başardı. Öğrencilerimizin aldığı destekler bizleri oldukça gururlandırdı. Ancak biz elde ettiğimiz bu başarıyı yeterli görmüyoruz. DPÜ BAP ve ilgili birimlerimiz, ülkemizin bilimsel gelişimine ve gereksinim duyduğu projelere yönelik çalışmalarına devam edecekler ve DPÜ’nün adını çok daha büyük projelerde duyurmayı sürdürecekler.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *