BAŞKAN’IN ELİNDEN SIKICIK ÇORBASI

668

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kütahyalılara yöresel lezzetlerden birisi olan Sıkıcık Çorbası ikram etti. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine Kütahya Belediyesinin de dahil olduğuna değinen Başkan Işık, organizasyonun şehrin tanıtımına katkısı olacağına vurgu yaptı

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Kütahya Belediyesi bahçesinde Kütahya’nın yöresel lezzetlerinden birisi olan Sıkıcık Çorbası, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından Kütahyalılara ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Türkiye geneline yapılan Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında, Kütahya’nın yöresel lezzetleri de tanıtıldı.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK’

Belediye bahçesinde kurulan çadırda Sıkıcık Çorbası dağıtımına katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi himayesinde Türkiye genelinde yapılan Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine, Kütahya Belediyesi olarak biz de dahil olduk. Kütahya Belediyesi olarak, Kütahya’mızın önemli yöresel ürünlerinden birisi olan Sıkıcık Çorbası ile birlikte lokma tatlısını dağıtımını yaptık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün organizasyonunda üzerimize düşen görevi yapmaktan dolayı mutluyuz. Şehrimizin, ülkemizin tanıtımına katkısı olacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *