HAYAT BOYUNCA BEYAZ KALIN

1419

KSBÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi. Törende konuşan Rektör Kavuncu, “Siz ve önlüğünüz hayat boyunca hep beyaz kalınız, kirletmeyiniz.” Dedi. Rektör Kavuncu öğrencilere, klinik stajlarını gelecek yıllarda hizmete girecek Şehir Hastanesinde yapacaklarını da belirtti

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreninde geleceğin hekimleri beyaz önlüklerini giydi. Törene KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yrd. ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, Rektör Yrd. Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal, KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Erarslan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

GELECEĞİN HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

KSBÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi. Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda beyaz önlük giyme töreni gerçekleşmediği için 2020- 2021 dönemi birinci sınıf öğrencileri de bu törende yer aldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın,  Beyaz önlüğün hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olduğunu belirtti. Önlüklerin kullanıldığı sürede kirlenebileceğine değinen Algın, “Ama önlüklerin temsil ettiği vicdani, ahlaki, insani değerlerin bırakın kirlenmesini, lekelenmesine dahi tahammülünüz olmayacak. Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine yaşadığımız sürece hepimiz sahip çıkacağız. Bugün sizlere beyaz önlük giydirdiğimizde hissettiğimiz sevinci ve mutluluğu altıncı yılın sonunda, mezuniyetinizde, edeceğiniz yeminle de bizlere ve ailelerinize yaşatmanız en büyük temennimizdir.” Dedi.

‘İNSAN CANI İLE UĞRAŞACAKSINIZ’

 “Bugün burada önlüklerinizi size ‘beyaz’ olarak teslim ediyoruz. Siz ve önlüğünüz hayat boyunca hep beyaz kalınız, kirletmeyiniz.” İfadelerini kullanan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Türkiye’de ve dünyada hekim olmanın bu beyaz önlüğü giymenin bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi. Öğrencilere bildiklerini fedakarlıkla aktaracak, hekimlik sanatını öğretecek hocalarına ömür boyu saygı ve sevgi göstermelerini öğütleyen Rektör Kavuncu şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın ve yaradılışın nedeni insandır. Sizler de insan canı ile uğraşacaksınız, bu uğurda yapacağınız fedakarlıklar için hiçbir zaman bıkkınlık getirmeyin. Siz hastalarınızın sadece bedenlerini değil, kalplerini de iyileştireceksiniz. Hastalarınız sizlerle en mahremlerini paylaşacak, konuşacaklar, bunların hepsi size emanet edilmiş bilgilerdir. Size duyulan bu güveni namusunuz bilin. Unutmayın, hekimlik vefat eden hastasının cansız bedenini teslim alırken bile teşekkür edilen tek meslektir.

‘STAJINIZI ŞEHİR HASTANESİNDE YAPACAKSINIZ’

KSBÜ öğrencilerinin alanlarında çok yetkin ve donanımlı hocalara sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Kavuncu, “Tıp Fakültemizde öğretim üyesi sayımız şimdiden 145’e ulaştı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız 5’e kadar indi. Bu sayı Türkiye’de en iyiler arasındadır, çünkü tıp eğitimi bir yönüyle usta-çırak ilişkisidir. Bu sene kuracağımız simülasyon robotu ile mesleki beceri eğitiminizi bir basamak yukarıya taşıyacağız. Klinik stajlarınızı ise gelecek yıllarda hizmete girecek olan yüksek teknolojili Şehir Hastanesinde yapacaksınız. Bütün bunlarla birlikte KSBÜ olarak mezun edeceğimiz her bir öğrencimizin gerekli bilgi ve beceri ile donanacağını ve bizlerin de bu anlamda mesleki kefilleri olacağımızı söylemek isterim.” İfadelerini kullandı.

KSBÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *