KÜTAHYA’YA ‘İŞ VERECEK’ PROTOKOL

1027

Nursan Kablo Donanımları AŞ ile Kütahya İŞKUR arasında imzalanan yüzde 70 istihdam garantili protokol ile “Kablo Montaj İşçisi” mesleğinde 200 kişinin işbaşı eğitime başlayacak.

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Nursan Kablo Donanımları AŞ  arasında Kütahya İl Müdürlüğünde “İşbaşı Eğitim Protokolü” imzalandı.

Kütahya İŞKUR’un işverenlerle imzaladığı işbaşı eğitim protokolleriyle istihdam artıyor. İşbaşı eğitim programıyla kişiler tecrübe ve iş disiplini kazanırken, işverenler nitelikli personele kavuşuyor.

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programın imza töreni Kütahya İŞKUR İl Müdürlüğünde yapıldı.

Törene; Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan, Nursan AŞ Genel Müdürü Çağatay Üstündağ, İnsan Kaynakları Direktörü Gökhan Yıldırım ile Tavşanlı İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Muhterem Aksoy,  İŞKUR Şube Müdürleri Ahmet Kılıç ve Hüseyin Açar katıldı.

YÜZDE 70 İSTİHDAM GARANTİSİ

     Yüzde 70 istihdam garantili protokol ile “ Kablo Montaj İşçisi” mesleğinde 200 kişinin işbaşı eğitime başlayacağını kaydeden İl Müdürü Kamil UÇAN; işbaşında eğitim alan kişilere  günlük 163,59-TL cep harçlığı ile  GSS primlerinin  ödendiğini ifade etti.

            Nursan firmasının  Kütahya için büyük bir değer olduğunun altını çizen Uçan, “Kurumsal bir kimlik inşa edebilmiş, bugün hemen herkesin çalışmak istediği bir iş yeri haline gelmiş Nursan firmasın ilimizde hizmet ediyor olması bizim için bir övünç kaynağıdır. Özellikle salgın sürecinde istihdamın artmasına ve korunmasına katkı sunan Nursan ailesine şehrim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Nursan firmasının  işbaşı eğitim programlarında yıllık ortalama yüzde 74  istihdam sağladığını ifade eden İl Müdürü Kamil Uçan; “2015-2021 yılları arasında düzenlenen 2625 kişilik işbaşı eğitim programıyla 1925 kişi Nursan firmasında  istihdam edildi” diye ekledi.

Fabrika hakkında bilgi veren Üstündağ, Tavşanlı ve Kütahya fabrikalarında toplam 3 bin 119 kişinin istihdam edildiğini söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *