‘TAVRIMIZI KOYACAĞIZ’

677

Şehir içi toplu taşımada özel halk otobüslerinin artan maliyet giderleri karşısında talep ettikleri zamların belediye bütçesinden karşılanmasını gerektiğini dilen getiren Zeliha Aksaz Şahbaz ‘’Verilen desteğin artırılarak belediye kaynaklarının halkımızın yararına kullanılması gerekiyor. Bu konuda mecliste tavrımızı koyacağız’’ dedi.

Meclis gündemine gelen ancak bir türlü karara bağlanamayan özel halk otobüsleri için belirlenecek zam bedelini bu kez Zeliha Aksaz Şahbaz gündemine aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz özel halk otobüsleri taşıma bedellerinin artırılması talebi konusunda, talep edilen artış bedelinin Kütahya Belediyesi tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini belirtti.

‘MAZOTTAN ALINAN VERGİ DÜŞÜRÜLSÜN’

Özel halk otobüslerinin talep ettikleri zammın mazot fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını vurgulayan Aksaz Şahbaz ‘’Zam sonucunda Kütahyalı vatandaşların cebin yansıyacak farkın da Kütahya belediyesi tarafından karşılanması gerekiyor. Ayrıca toplu taşıma sadece Kütahya’da değil tüm Türkiye’de bir sorun. Toplu taşımada kullanılan mazottan alınan verginin devlet tarafından düşürülerek, vatandaşlarımıza destek olunması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki yatlara verilen mazottan KDV alınmıyorsa, toplu taşıma kullanan halkımız ve özel halk otobüsü işletmecilerine de devletin destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.

Aksaz Şahbaz vatandaşın alım gücünün çok düştüğünü en temel gıda ve barınma ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiklerini dile getirerek şöyle devam etti; ‘’ Şehir içi ulaşım bir insan hakkıdır. Sosyal devletin de bir gereği olarak ulaşımda devletin destek vermesi gerekiyor. Tüketicilere yansıtılmak istenen bu zammın belediye tarafından karşılanması gerektiğini ve aradaki desteğin artırılarak belediye kaynaklarının mümkünse halkımızın yararına kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzde ki meclis toplantısında da bu şekilde bir tavır koyacağız.” FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *