ERİŞİLEBİLİRLİK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

470

Engelli erişilebilirliğinde Türkiye’nin ikinci kenti olan Kütahya’da bir bina daha Erişilebilirlik Bayrağı aldı. Engelli erişimine uygunluk kriterlerini sağlayan Defterdarlık Binasının Erişilebilirlik Bayrağını göndere, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hatice Yakar çekti

Erişilebilirlik uygulamalarının yaygınlaştırılması için görünürlüğünün artırılması adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engellilerin erişine uygun binalara Erişilebilirlik Bayrağı veriliyor. Kütahya’da son olarak Erişilebilirlik Bayrağı almaya hak kazanan Kütahya Defterdarlığı önünde tören düzenlendi.

Törene; Defterdar Mustafa Bakır, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hatice Yakar katıldı.

‘ÖRNEK OLSUN’

Kütahya’da göreve yeni başlayan Defterdar Mustafa Bakır’a ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Hatice Yakar, “Bütün erişilebilir olan kamu binalarımıza bayrağımızı dağıttık. Sayın Defterdarımız böyle bir bayrak töreni yaptı. Bu duyarlı davranışınıza teşekkür ederiz. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olsun istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

KRİTERLER NELER?

Erişilebilirlik kriterlerine dair de açıklamada bulunan Hatice Yakar şu ifadeleri kullandı: “Görme engelliler için sarı çizgiler, bedensel engelliler için rampa, asansör, kapı genişlikleri çok önemli bizim için; kapı ölçülerinin 90’ın üzerinde olması lazım tekerlekli sandalye girmesi için. Kaldırımda iniş rampaları, tuvaletin lavaboların kanun çerçevesinde engelliye uygun olması ve engelli projesinin kapıda hazır olması veya bir engelli danışmanının olması gerekiyor. Bunlar varsa belge veriyoruz.”

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz ve Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hatice Yakar’a teşekkür eden Defterdar Mustafa Bakır, “Bizi bu bayrağa layık görmüşler. Biz de severek astık. İnşallah ilimize ülkemize örnek olur. Bu örnek davranışı tüm kurumlarımda görmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kütahya’da erişilebilirlik komisyonunun 2015 yılından beri her Çarşamba günü kamu kurumları, özel kuruluşlar yıllık belirlenen program çerçevesinde ziyaretlerini gerçekleştirdiğine değinen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatma Uz, “Şubat ayında bayrağımızın lansmanı bakanlığımızca yapılmıştı. Biz de bayrağımız ve açık alanlar için olan stickerılar ilgili kamu kurumlarına ilettik” dedi. Erişilebilirlik bayrağının göndere çekilişinde Defterdar Bakır’ın nezaket gösterip kendilerini yanında istediğini ifade eden Uz, Erişilebilirlik komisyonu da 10 yıldır fedakarca görev alan Hatice Yakar’a da teşekkür etti.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *