MÜFTÜ DEMİRTAŞ’DAN METAVERSE’E İLK ADIM

667

Metaverse ilk giren müftülerden biri olan Erkan Karaca’dan  uygulamalı bilgi alan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Bu aletle birlikte başka bir gerçekliğe geçiyorsunuz. Yakında bu alem de çok popüler olur. Din hizmeti sunan kişiler olarak , bizler de bu mecrada bulunmalıyız.” dedi.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Pazarlar ilçesi ziyareti sırasında metaverse evrenine ilk giren müftülerden biri olan Erkan Karaca’dan  uygulamalı bilgi aldı.

‘BİZLER DE BU MECRADA BULUNMALIYIZ’

Sunum sonrası  bir açıklama yapan müftü Demirtaş şunları söyledi: “Müftümüzü tebrik ediyorum. Kendi bütçesinden metaverse girebilmek için bu teknolojik aleti satın almış. Buradaki programları kullanılıyor. Burada özel sohbet odası var. Farklı ülkelerden insanlar odaya geliyor. Dini sohbetler yapıyor, İngilizcesini geliştiriyor. İslam Türkiye adlı odasında ateist gruplarla tartışıyor. Bu aletle birlikte başka bir gerçekliğe geçiyorsunuz. Yakında bu alem de çok popüler olur. Din hizmeti sunan kişiler olarak , bizler de bu mecrada bulunmalıyız.” dedi.

İlçe Müftüsü Erkan Karaca ise şunları söyledi : “Teknolojiye karşı özel merakım var. Bu aleti kendi imkanlarımla aldım. Güçlü bir internet varsa bu aleme girip bir avatarla dolaşıyorsunuz. Size sanal bir gerçeklik sunuyor. İl Müftülüğümüzde ilahiyatçı hocalarımıza , meslektaşlarıma bir sunum yapacağım. ‘İslam Türkiye’ isimli bir odam var. Gelenlere tasavvuf musikisi dinletiyorum. İslam hakkında bilgi soruyorlar. Hem İngilizcemi geliştiriyorum hem de gelişmeleri yakından takip ediyorum.” dedi.

KÜTAHYA MÜFTÜLÜĞÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *