ZAFER’İN İLK ASRI KÜTAHYA’DA KUTLANSIN DEVLET TÖRENİ İSTİYORUZ

759

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yılında Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığının birlikte düzenleyeceği bir devlet töreni ile zaferin kazanıldığı Kütahya’da kutlanması gerektiğini vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş,  Bu sene 100. Yılını kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer bayramının Kütahya’da devlet töreni ile kutlanması gerektiğini belirtti.

‘BU KONU SİYASET ÜSTÜ’

Törenlerin 100. Yıl kararnamesi ile devlet töreni haline gelmesini talep eden Ahmet Erbaş, “2023’ün provasını gelin Kütahya’da yapalım. Meclis çatısı altındaki tüm milletvekillerimizi de 30 ağustos törenleri için Dumlupınar’a bekliyoruz. Bu konuyu partiler ve siyaset üstü görelim. Gelecek nesillerimize bu topraklarda yaşanan kahramanlıkları ve bu güzel vatanın nasıl vatan kılındığını en güzel şekliyle gösterelim.” Dedi.

‘KÜTAHYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YIL’

30 Ağustos Zaferi ile birlikte Kütahya’nın düşman işgalinden kurtulduğunu, 30 Ağustos’un aynı zamanda Kütahya’nın kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu ifade etti. “Büyük zaferin 100 yıl kutlamalarının Kütahya adına çok önemli olduğunu söyleyen Erbaş; Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılı olması sebebiyle 2022’nın Türkiye için olduğu gibi Kütahya için de çok önemli bir yıl olduğunu belirtti.

Dumlupınar’daki Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan organizasyondan en ufak bir rahatsızlık duyulmadığını da vurgulayan Milletvekili Erbaş, “Ancak 100. yıl kutlamaları Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının birlikte düzenleyeceği bir organizasyon ile yapılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Bu sene 100. Yılını kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer bayramı sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, kurtuluşun bayramı olan 30 Ağustos’un yüzüncü yılının devlet töreni ile kutlanmasının gerektiğini ifade etti.

Sultan Alparslan’ın 1071 Malazgirt zaferinden sonra Anadolu’nun Türk ordularına ve Türk milletine açıldığını hatırlatan Ahmet Erbaş, Anadolu’nun “vatan” olduğu yılların hemen ardından 1074 yılında Türk toprağı olan Kütahya’nın, Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasında, Hayme anaların, Ertuğrul gazilerin, Osman gazilerin, Germiyanoğlularının ayak bastığı, şehit kanlarıyla sulanan, Türk milletinin yaklaşık 1000 yıldır kadim topraklarından birisi olduğunu belirtti.

‘KÜTAHYA ŞEHİT KANI DEMEKTİR’

Kütahya’nın merhamet, gurur, tarih demek olduğuna vurgu yapan Ahmet Erbaş, “Kütahya Anadolu irfanı demektir. Ve en önemlisi Kütahya şehit kanı demektir. Kurtuluş savaşı sırasında Kütahya mutasarrıfı Sait beye teşekkür mektubu yazan Atatürk, Kütahya ile ilgili şunları söylemiştir. “vatanperver Kütahya ahalisinin mali fedakarlığı, maddi ve manevi himmet ve mesaisi ile dini, milli ve vatani mücadelede zaferimizi temin edecek kahraman bir zümre olacağına eminim.”

“Kütahyalılar,  Dumlupınar’da bursa yolunu soran yunan komutanı ve 7.000 yunan askerini Türk askerlerinin olduğu yere yönlendiren 14 yaşındaki sakatların İsmail’in torunlarıdır. Kütahyalılar, Kuvayı milliye komutanları, Sadık Bey’in, Emin Bey’in, hacı Mehmet Bey’in, Simavlı Mehmet Efe’nin, Şaphaneli tüfekçi Ethem Bey’in, Tavşanlılı İsmail Bey’in, Gedizli Ali Haydar Bey’in torunlarıdır.”

“Kütahyalılar, balkanlarda, Galiçya’da,  Hicazda, Yemende savaştıktan sonra,  büyük taarruzda oğlunun kollarında şehit olan kara Ali Çavuş’un torunlarıdır. Babası kollarında şehit olan,  kendisi de yedi gün sonra İzmir’e girerken şehit olan Mehmet onbaşının torunlarıdır.  İşte bu baba oğul şehitlerimiz için Dumlupınar’da bir anıtımız vardır. Kütahyalılar bu kahramanların torunlarıdır.” Diye konuştu.

‘KAHRAMANLARIN TORUNLARI

AVRUPA’YA KAFA TUTUYOR’

Yüz yıl önce şehit kanı ile sulanarak kazanılan topraklardan artık tüm dünyaya ihracat yapıldığını belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Bugün yedi düvele kafa tutan o kahramanların torunları,  çinide, seramikte, porselende, camda, mermerde, kömürde, yedek parçada, makine aksamında,  kirazda, vişnede, leblebide ve tekstilde Avrupa’ya kafa tutuyor. 100 yıl önce şehit kanlarıyla kazandığımız topraklardan şimdi güzellikler fışkırıyor. Kurulu yedi organize sanayi bölgemizde isimsiz kahraman sanayicimiz yaklaşık 30.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Yeni kurulacak “zafer organize sanayi bölgesi” ile birlikte istihdam sayısı inşallah 50.000’e ulaşacaktır. Yalnızca geçen ay 192 milyon dolarlık ihracat yapmışlardır, hedefimiz yılsonunda 750 milyon dolardır. Kurtuluş Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarına sahne olan Emet ve Hisarcık şimdi dünya bor piyasasını elinde tutuyor. İşlenmiş mamullerle beraber ihracatımız 1 milyar doları geçti. Termal suları ile yapılan kaplıca turizmi ve seracılık sektörleri her geçen gün büyümeye devam etmektedir.” Dedi.

Daha önce Meclis Kürsüsünde Aizanoi ile ilgili turizmin geliştirilmesine dikkat çektiğini hatırlatan Ahmet Erbaş, “Şimdi de “savaş alanları turizmi” ile bu bölgelere çok ciddi sayıda yerli ve yabancı turist gelmelidir diyorum. Nasıl ikinci dünya savaşı sonrası çok önem arz eden Normandiya çıkarması için her yıl etkinlikler yapılıyor, ve bu etkinliklere devlet başkanları düzeyinde katılım sağlanıyorsa,  Türk dünyası ve İslam alemi için bu denli önemli olan bir zaferin yıl dönümü de çok ciddi etkinliklerle idrak edilebilir.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *