KÜTAHYA HAYAT BOYU ÖĞRENİYOR

645

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Halk Eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitülerinin bir yıl boyunca yaptıkları ürünler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Programında Kütahyalılarla buluştu. Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, hayal edilebilen her alanda gerçekleştirilen kurslara Kütahyalıları davet etti

Her yıl 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası, Kütahya Valiliği ev sahipliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program ile kutlandı.

YELEK KOLEKSİYONU BEĞENİYE SUNULDU

Hayata mutlu bireyler hazırlanmak amacıyla “Her Zaman Her Yerde ve Herkese Eğitim” mottosuyla gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme kurslarının 1 yıl boyunca ortaya çıkardığı eserlerinin Kütahyalılar ile buluştuğu program Kütahya Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Gösterisi ile başladı. Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Erkek Yeleği Koleksiyonu Defilesi ile devam eden program stantların açılışı ile devam etti.

Açılışa katılan Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaların buradaki temsilcisi olan Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarımız, Halk Eğitim Merkezimiz ve Olgunlaşma Enstitülerimizin bir yıl boyunca yaptıkları ürünlerin, halkımızla buluştuğu bir serginin açılışında hep birlikteyiz. Bugün bu sergide alanın sınırlı olması nedeniyle yaptığımız eserlerin bir kısmını sergileyebilme imkanı buluyoruz.” Dedi.

SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM

TEMASI DİKKAT ÇEKTİ

Serginin başlangıç temasını bu seneye özel “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm” olarak belirlediklerini ifade eden Hasan Başyiğit, “Bunun yanında seramikten nakışa, KPSS kursundan Robotik Kodlama kursuna kadar insanlarımızın aklına gelebilecek bütün kurslarımız Hayat Boyu Öğrenme Kurslarımızda halkımızın hizmetinde.” Dedi. Başyiğit, programın ve sergilerin hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarına, öğretmenlere usta öğreticilere teşekkür etti.  

 “Halkımız için beşikten mezara kadar ilim öğrenme” şiarıyla hayal edilebilen her alanda 3 binden fazla kursun gerçekleştirildiğini dile getiren Başyiğit, tüm Kütahyalıları kurslara davet etti. 

Canlı performanslar ve gösterilerin gün boyunca devam ettiği programa; millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, sendika temsilcileri, öğretmenler, usta öğreticiler ve öğrenciler katıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *