‘8 MİLYON İNSANDAN BİRİ OLMAYIN’

568

9 Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde Yeşilay Kütahya sigarayı bırakma sözü veren ve bunu başaran Kütahyalılar 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nde ödüllendirildi. Dünya’da 8 milyon insanın sigaradan öldüğünü hatırlatan Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Topçuoğlu Ünal, vatandaşlara “Bu 8 milyon insandan biri olmayın.” Çağrısında bulundu.

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nde 9 Dünya Sigarayı Bırakma gününde sigarayı bırakacağına dair söz veren ve bunu başaran Kütahyalılara Yeşilay Kütahya Şubesi’nde hediye ve plaket takdimi yapıldı.

‘KERAMİKA’YA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ’

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününde başlattıkları bu güzel girişimi, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nde bir ödül töreni ile taçlandırmak istediklerini ifade eden Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, ““Biz yola sigarayı bıraktırırız inşallah” diyerek çıktık. Keramika ile görüştük ve fabrikada bize destek olan birileri olur mu diye atım attık. Bünyelerindeki çalışanları için bir mail hazırladılar Bu maile dönüş yapanlar arasında sigarayı bırakma süreçleri takip etmeye başladık. Üç ay limit koyduk üç ay sigara kullanmazlarsa onları ödüllendireceğimizi vaat ettik. Keramika’ya çok teşekkür ederiz destekleri için.” Dedi. Aynı gün Sera AVM’de bir stant açtıklarını ifade eden Topçuoğlu Ünal, “Açtığımız stantta sigarayı bırakma sözü verenler defterimize yazılar yazdılar. Sigarayı bırakmak istiyoruz bırakacağız diye vaatte bulundular. Oradan da defterimiz aldık. Üniversitemizde de bir mail ağı gerçekleştirdik orada da sigarayı bırakmak isteyenleri yanımıza çağırdık size destek olalım dedik.” İfadelerini kullandı.

‘GELECEĞE DAİR UMUTLARIMIZ ARTTI’

Böylelikle 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününde üç farklı yerden sigarayı bırakmak isteyen kişileri not ettiklerini belirten Fulya Topçuoğlu Ünal, “Üç ay boyunca takip ettik. 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü yine anlamlı bir gün. Sigarayı bırakanları davet ettik. Dedik “Gelin bunu birlikte kutlayalım. Siz bize destek oldunuz biz de size bir mutlu an bırakalım”. Huzurlarınız da bu vesileye sigarayı bırakan herkese çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Geleceğe dair umutlarımız arttı.” Dedi. Dünya’da 8 milyon insanın sigaradan öldüğünü hatırlatan Topçuoğlu Ünal, vatandaşlara “Bu 8 milyon insandan biri olmayın.” Çağrısında bulundu.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında da bilgi veren Topçuoğlu Ünal, şu ifadeleri kullandı: “115 numaralı telefonla ücretsiz ve gizli bir şekilde ulaşabilirler. 5 ana maddede çalışma alanımız var. Tütün, alkol, kumar, teknoloji madde bu alanlardan birinde bir bağımlılık sergiliyorsa siz ya da yakınlarınız lütfen ücretsiz randevunuzu oluşturun. Ve hangi bağımlılığınız varsa bundan kurtulmak için bizden destek alın. Lütfen Yeşilay’a kulak verin ve sağlıklı bir yaşamı seçin.”

‘ÖNEMLİ OLAN KAFADA BİTİRMEK’

Yeşilay adına plaket ve hediyeler verildiği törende sigarasız bir hayata “merhaba” diyen Murat Kahraman’da sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Kahraman, “Ben bir seferde bırakabildim. Önemli olan iradenin güçlü olması ve bunu kafada bırakabilmek. Artı her şeyi sigara ile bağdaştırmamak çok önemli. Çay kahve iş molasına sigarayı eklememeyi başarmak gerek” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *