KÜTAHYA BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİLERE BÜYÜK HİZMET

15256

Kütahya Belediyesi Meclis Toplantı’nda alınan karar ile Belediye Makina İkmal Müdürlüğü bünyesinde Tekerlekli sandalye bakım onarım atölyesi kurulacak. Atölyede akülü tekerlerli ve manuel tekerlekli sandalyelerin tüm bakım ve onarımı ücretsiz olarak yapılacak

Kütahya Belediye Meclisi 4. Dönem 6. Olağan Toplantısı, Kütahya Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclisi’nin 10.05.2022 tarih ve 168 sayılı kararı ile ihdas edilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün faaliyetleri için 2022 yılı Gider Bütçelerine ekonomik kod açılması, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Yönetmeliği Taslağı konuları meslicte görüşüldü.

Mecliste alınan kararlardan biri ise Kütahya’da yaşayan engelli vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

Akülü tekerlekli sandalye ve tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların sıkıntılarını bir nebze azaltmak için Kütahya Belediyesi’nde atölye kurulumu müzakere edildi.

‘ÜCRETSİZ OLARAK SAĞLANACAK’

Yapılması planlanan atölyede akülü tekerlerli ve manuel tekerlekli sandalyelerin her türlü bakım ve onarımı yağ kontrolü, fren kumanda bakımı ücretsiz olarak sağlanacak.

Hizmete herkesin ulaşması için atölyeye gelemeyen engelli vatandaşların sandalyeleri, mobil servis aracı ile kendi adreslerinde bakım onarımının yapılacak. Atölyede ve mobil servis aracımızda verilen hizmetin ücretsiz olarak verilmesi için Belediye Makina İkmal Müdürlüğü bünyesinde Tekerlekli sandalye bakım onarım atölyesi açılması hakkında Belediye Meclisinde görüşülen madde, oy birliği ile kabul edildi.

CHP’li Meclis Üyesi İlyas Sivri ise çok güzel bir karara imza atıldığını belirterek Kütahya Belediyesi’ni tüm engelli vatandaşlar adına kutladı.

‘EN UCUZ TEKERLEKLİ SANDALYE  9-10 BİN TL’

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hatice Yakar ise, “Akülü arabalarımızın tamire ihtiyacı vardı. Fiyatlar malumunuz en düşük araba şu an 9-10 Bin TL. Engelli vatandaşların alma imkanı düştü. Bu yüzden çok teşekkür ederim güzel bir uygulama oldu.” dedi.

Böyle bir hizmeti verecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Işık, yapılacak hizmetin ücretsiz olacağını ifade etti.  Başkan Işık, bu kararın engelli vatandaşlara destek olacağını vurguladı.  

Meclis Toplantısında dikkat çeken maddelerden biri ise Yıldırım Beyazıt ve Siner Mahallesinde yüksek öğretim tesisleri alanı  KSBÜ  merkez yerleşke alanında imar değişikliği planı oldu. Oy birliği ile yapılan değişikliğin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Alanda sağlık tesisi yapılacak. Bu son değişiklikle birlikte şehrimize yeni bir sağlık yatırımı kazandırılacak. 600 yataklı yeni hastanenin bu süreçten sonra hızlanması mümkün olur.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *