180 GÜN KAPALI

756

Proje çalışmaları başlayacak Zafer Meydanı Projesi için şehrin meydanı, 180 günlüğüne Pazartesi günü itibariyle trafiğe kapatılacak.  Kütahyalının aklında ki soru ise alternatif güzergahların nasıl olacağı…

1 Haziran’da Kütahya Zafer Meydanı projesini başlatacak imzalar atılmasının ardından Zafer Meydanını, yepyeni bir görünüme kavuşturacak dev proje için çalışmalar yarın başlıyor.

İLK KAZMA VURULACAK

Uzun zamandan beri Kütahya’nın gündeminde olan, ihale süreci tamamlanarak sözleşme aşamasına gelen Zafer Meydanı projesi için pazartesi günü ilk kazma vurulacak.

Şehrin Merkezi’nde başlayacak çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Kütahya Belediyesi Zafer Meydanı  projesinin hayata geçirilmesi için meydanın 180 günlüğüne trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Yapılan açılamada “Nefes alınabilecek alanımızı arttırmak, Kütahya’mızın simgesi Zafer Meydanı’nın yeni yüzüne kavuşabilmesi amacıyla 06/06/2022 tarihinden itibaren 180 gün süre ile zafer meydanı araç trafiğine kapatılacağından alternatif yolları tercih etmeniz önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

AKILLARDA SORU İŞARETLERİ

Duyuruda Kütahyalıların trafikte alternatif güzergahların kullanılması tavsiye edilirken vatandaşlar alternatif güzergahların nereler olacağını merak ediyor.

Kütahya trafiğinin uzun zamandır merkezde sıkışması sebebiyle zaten ulaşımda zorluklar yaşayan vatandaşların akıllarında soru işaretleri belirdi. Trafiğin Asım Gündüz Caddesi’nde gelen yolun Adliye tarafına ya da Kütahya Belediyesi’nin eski binası arkasından akacağı söylentileri olsa da Kütahya Belediyesi’nden duyuruda bahsedilen alternatif güzergahların neresi olduğu net bir şekilde açıklanmadı.

Kütahya’ya yeni bir vizyon katacak projenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete girmesi bekleniyor. 

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *