‘KÜTAHYALILARIN İKTİDARDAN ALACAĞI VAR’

608

Üç gün boyunca Kütahya’da ziyaretler yaparak vatandaşı dinleyen CHP İzmir Milletvekili  Sevda Erdan Kılıç, şehrin kronikleşmiş sorunları yanında hızla artan uyuşturucuya bağlı suçlara da değindi. Erdan Kılıç, “Kütahyalı gençlerin, Kütahyalı hemşerilerimin bu iktidardan alacağı var” şeklinde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığında İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve İzmir Milletvekili  Sevda Erdan Kılıç’ın katımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Kütahya’ya gelerek bir dizi ziyarette bulunan, şehirde esnaf ve vatandaşlara bir araya gelen İzmir Milletvekili  Sevda Erdan Kılıç, CHP Kütahya İl Başkanlığında ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden geçmiş dönem İl Başkanı Makbul Sarı’yı rahmetle anarak sözlerine başlayan Sevda Erdan Kılıç, “1 Haziran’da başladığımız ve 3 gün sürecek Kütahya saha çalışmalarımızın bugün ikinci günündeyiz. İlk gün ilçelerimizde yaptığımız çalışmalarda toplumun farklı kesimlerini dinleyerek sorunlarını dinledik. Bugün Kütahya merkezdeyiz ve burada da örgütümüzle birlikte sahaya çıkacağız ve kim olursa olsun, hiçbir ayrım gözetmeden vatandaşlarımızın ayağına gidip onların dertlerine ortak olacağız, Kütahya’nın kronikleşmiş sorunlarını konuşacağız ve iktidarımızda yapacaklarımızı anlatacağız.” İfadelerini kullandı.

‘ŞEHRİN SORUNLARI KRONİKLEŞMİŞ’

Türkiye’deki ekonomik ve yönetimsel krizin sorumlusunun 20 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı olduğunu vurgulayan Sevda Erdan Kılıç, “Ülkemizde durum nasılsa aslında Kütahya’da da durum aynı. Kütahya’nın da ülkemizin sorunları gibi kronikleşmiş sorunları var. Bunların başında da işsizlik, işsizlik nedeniyle göç, yoksulluk, Suriyeli sığınmacılar, Eti Gümüş başta olmak üzere, Manyezit işletmeleri, Seyitömer Linyit işletmeleri ve Kütahya Azot Fabrikası gibi birçok işletmenin özelleştirilmesi gelmektedir.” Dedi.

Kütahya’da ülkemizin kanayan yarası olan uyuşturucuya bağlı suçlarda yaşanan artışa da dikkat çeken Sevda Erdan Kılıç, Kütahya sorunun gözle görülür bir şekilde arttığına değindi.

‘OYLARA DEĞİL SORUNLARINA TALİBİZ’

2011 yılında AK Parti iktidarı tarafından söz verilen ancak halen hayata geçirilemeyen yüksek hızlı tren hattının bir türlü yapılmadığını hatırlatan Sevda Erdan Kılıç, “Kamu yatırımlarının yetersizliği, özel ekonomik bölgenin oluşturulamaması ve yine, hastane ve uzman doktor eksikliği nedeniyle hastaların çevre illere gitmesi, seramik ve çini ürünlerine uygulanan KDV’nin sektörü daraltması da Kütahya ilimizin önemli sorunlarının başında gelmektedir.” İfadelerini kullandı. Kütahya’nın ve Türkiye’nin kronik sorunları olduğunu vurgulayan Sevda Erdan Kılıç, bu sorunların Millet İttifakı iktidarında biz çözüleceğine vurgu yaparak “Biz milletimizin oylarına değil sorunlarına talibiz.” Dedi.  Kütahyalı söz de veren Sevda Erdan Kılıç, iktidar halkın sorunlarına çözüm olamayacağına ve artık vatandaşa verebilecek hiçbir şeyi kalmadığına dikkat çekti.

Her gün yeni sorunlar yeni gündemler ile ekonomik buhranın üstünü örtmeye algıyla ekonomi yönetilmeye çalışıldığından dem vuran Sevda Erdan Kılıç, TÜİK rakamlarının gerçeği yansıtmadığına değindi.

Kütahyalı gençlerin, Kütahyalı hemşehrilerinin bu iktidardan alacağı olduğunu belirten Sevda Erdan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Tüm Türkiye’nin var. Koskoca bir yaşam borçlular bu memleketin evlatlarına. Bu borçtan da öyle kolay kolay kurtulamayacaklar. 20 yılda yaşattıkları her kötülüğün hesabını verecekler. Bütün hukuksuzluklarının hesabını verecekler.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *