VEKİL GAZEL BAKÜ’DE

552

Azerbaycan ziyaretinde TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, eşlik etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İshak Gazel, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

İlk olarak Azerbaycan Bakü Türk Şehitliği’ni ziyaret eden İshak Gazel, “Ülkemizin birçok ilinden ve kadirşinas insanlarımızın yaşadığı Çorum’umuzdan 31 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve hayırla yâd ettik. Kahraman ordumuz Azerbaycan’ın bağımsızlığı uğruna Azerbaycanlı Türk kardeşlerimiz ile omuz omuza savaşmış ve 1130 şehit vermiştir. Onlar Azerbaycan’ın her yerinde birçok isimsiz mezarda ikinci vatanlarında yatmaktadır. ” Dedi.

104 yıl önce Azerbaycan’ın bağımsızlığı için şehitlik mertebesine erişen aziz kahramanların, kalplerde ölümsüz bir iz bıraktığında değinen Gazel, “Kardeşlik uğrunda canlarını seve seve feda edip “Ayrılır mı gönül candan, Türkiye Azerbaycan’dan” düsturunu yüreklerimizde perçinleyen, o muhteşem kahramanlarımız, şehit Mehmetçiklerimizin anısına dikilmiştir. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet, makamları ali olsun.” İfadelerin kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *