BÜYÜLEYİCİ FESTİVAL

510

Kültür ve Sanatın Şehri Kütahya, ikinci kez düzenlenen Aizanoi Kısa Film Festivali ile artık sinemaya da göz kırpıyor. Tüm ihtişamı ile ayağa kalkan Aizanoi Antik Kenti’nde düzenlenen festivalin Gala Gecesi ve konser herkesi büyüledi. Vali Çelik, “Sinema Kütahya için çok değerli” ifadelerini kullandı

Kütahya Valiliği himayesinde, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı (ASİFSAD) tarafından 2-4 Haziran tarihlerinde ikinci kez gerçekleştirilen Aizanoi Kısa Film Festivali, muhteşem bir gece ile sona erdi. Söyleşiler, film gösterimler ve atölye çalışmalarının hayata geçirildiği festivalin son gününde ise Gala Gecesi Ödül Töreni ve Göksel Konseri düzenlendi.

Dünya’da eşi benzeri olmayan Aizanoi Antik Kenti Festival alanında erken saatlerden itibaren Kütahyalılar ve çevre illerden misafirler doldurdu. Aizanoi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin stantlarını gezen vatandaşlar alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

‘SİNEMA KÜTAHYA İÇİN ÇOK DEĞERLİ’

2 bin 252 ulusal ve uluslararası kısa filmden finale kalmaya hak kazananlar Zeus Tapınağı Galerisi’nde sinemaseverlerle Dereceye giren filmlere ödüllerini il protokolü  verdi. Çevre bilinci ve iklim krizi kategorisinde en iyi yerli kurmaca Yeliz Gürkan’ın “Kimin umurunda”, en iyi yerli belgesel Evrim İnci’nin “Bulak”, spor ve sağlık kategorisinde en iyi yerli belgesel Melih Aslan’ın “Bisikletçi”, en iyi yerli kurmaca Kenan Çelik’in “Çöp Dünyası”, kültürel miras kategorisinde en iyi yerli belgesel Hayriye Savaşçıoğlu’nun “Yüz Yıllardır Açılmamış Mektuplar” ve en iyi yerli kurmaca Gürsel Ateş’in “Nereye” isimli kısa filmleri oldu. Ödülünü almak için sahneye çıkan Yeliz Gürkan, ‘Bu filmi çekerken bana filmin Zeus Tapınağı’nda gösterilecek deseler inanmazdım” dedi. Sinemanın Kütahya için çok değerli olduğunu ifade eden Vali Çelik, Ahmet Uluçay’ı andı. Çelik, Aizanoi Antik Kentin dünya için özel bir alan olduğuna vurgu yaptı.

‘DÜNYANIN EN BÜYÜLEYİCİ YERLERİNDEN’

Festivalin son gününde Göksel’in sahneye çıkışı ile heyecan tavan yaptı. Işıklandırılan Zeus Tapınağının verdiği harika manzara önünde muhteşem bir atmosferde ‘Hiç Yok’, ‘Denize Bıraksam’, ‘Depresyondayım’ gibi en sevilen şarkılarını seslendiren Göksel’e binlerce kişi eşlik etti. “Dünyanın en büyüleyici yerlerinden birinde, benim için unutulmaz bir konser oldu” ifadelerini kullanan Göksel, muhteşem yorumu ile kulakların pasını sildi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *