PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER ÇEVRE İÇİN YÜRÜYECEK

562

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında bugün öğrenciler ve il protokolü, Kütahya Valiliği önünden Kütahya Belediyesine yürüyecek. Belediye önünde kurulacak alanda Sıfıt Atık malzemelerden yapılan müzik aletleri ile müzik gösterisi de yapılacak

1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası Kütahya’da farklı etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında Kütahya Belediyesi Hizmet Binası önüne Türkiye Çevre Haftası etkinlik alandı kuruldu.

Program bugün Kütahya Valiliği’nden Vali Ali Çelik’e ziyaret ve çiçek takdimi ile başlayacak. Kütahya Valiliği önünden Kütahya Belediyesi Önündeki Türkiye Çevre Haftası etkinlik alanına öğrenciler ve il protokolünün katılımıyla 9.30’da Çevre Yürüyüşü düzenlenecek.

Türkiye Çevre Haftası etkinlik alanında Sıfır Atık Projesi Enerji ve Su Tasarrufu Konulu Tanıtım Filmi izlenecek. Protokol konuşmaları ile devam edecek etkinlikler, stantlarının açılışı ile devam edecek.

Daha sonra “Sıfır Atık ve Çevre” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk üç kişiye ödül takdimi, Çevre Gününe destek olan çevreci işletmelere teşekkür belgesi takdim edilecek.

ATIKLARDAN MÜZİK ALETLERİ

Etkinlikte okul gösterileri defile, halk oyunları ve kısa film gösterimleri yapılacak. Sıfır atık konulu Atık malzemelerden yapılan müzik aletleri ile müzik gösterisi  ve Geri Dönüşüm Atölye Etkinlikleri de Kütahyalılarla buluşacak.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *