SABRIN KÂĞITLA BULUŞTUĞU ESERLER SERA’DA SERGİLENDİ

644

İstanbul Ticaret Odası Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kağıt Sanatı Sergisi büyük ilgi gördü. Öğrencilerinin büyük bir emek harcadığına değinen Okul Müdürü Tuba Sinan kağıt sanatı hakkında bilgi verdi. Sergiye katkı veren 11’inci sınıf Öğrencisi Melike Özbay ise kağıt sanatları için “Sabır şart” dedi

İstanbul Ticaret Odası Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kağıt Sanatı Sergisi haftasonu SERA AVM’de sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışına; Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Altıntaş Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Kütahya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Fatih Köse, Okul Müdürü Tuba Sinan, ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesinin ardından eserleri yakında inceleyen misafirler, öğrencilerin sergi alanında yaptığı ebru eserini alkışlarla karşıladı.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER

Proje sorumlusu Öğretmenler Zeynep İşlek, Aysel Altacı’nın ve 15 öğrencinin emekleriyle hayata geçirilen sergide kağıt sanatları; Origami, Quilling ve Ebru eserleri yer aldı.

Sergi hakkında bilgi veren İstanbul Ticaret Odası Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi Okul Müdürü, Tuba Sinan, ‘Sergi sene başından beri devam eden çalışmaların bir araya gelmesiyle ortaya çıktı Biyoloji ve Matematik öğretmenlerimiz biri quilling biri origamide öğrencilerimizle çalışarak eserleri meydana getirdiler.” İfadelerini kullandı.

Tüm öğrencilerini “Hepsinin emeğine sağlık” diyerek tebrik eden Tuba Sinan, “Kağıt sanatları çok zor çünkü bir eser çok küçük kağıt parçalarının bir araya gelmesiyle oluşturuluyor. Öğrencilerimiz büyük emek harcadı. Sabır isteyen bir sanat. Sergimizdeki bir bayrak var eserinin ortaya çıkması 2 aydan fazla zaman aldı. Sergide 600’den fazla parça olan sanat eserleri var. Onun dışında quilling ile yapılan bayraklarımız ve tablolarımız mevcut.” Dedi.

‘ZOR AMA ZEVKLİ’

İstanbul Ticaret Odası Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Melike Özbay ise şu ifadelerini kullandı: “Okulumuzda bir etkinlik yapmak istedik. Altıntaş için bir sergi olacağını düşünüyorduk aslında. Hiçbirimiz bu sanatı bilmiyorduk. Küçük küçük eserlerle çalışmaya başladık. Sevdik, emek verdik “Daha büyük daha zor eserler yapabiliriz” dedik. Onları yaptık. Öğretmenlerimiz de biz de birlikte öğrendik aslında. Yaptıkça daha büyük sergi açabiliriz diye düşündük. Değişik tablolar yapmaya başladık. TÜBİTAK projesi kapsamında Ebru Sanatını da ekledik. Tüm kademe sınıflardan öğrenciler katıldı hepimiz işbirliği halinde çalıştık. Bir eserde; biri kağıt katlarken biri yapıştırdı”  

Kağıt sanatları ile uğraşmanın sabır istediğine dikkat çeken Özbay, “Bir eser saatler sürüyor ama çok zevkli.” Dedi. Özbay, kağıt sanatlarından origami daha çok bilindiğini diğerlerinin çok yaygın olmadığını vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *