BUGÜN ÇOK KALABALIK OLACAK

694

DPÜ bugün düzenlenen törenle, 7 bin mezun verecek. Pandemi sebebiyle yapılamayan törenlerin acısını çıkartacak görkemli organizasyon hakkında konuşan Rektör Uysal, “15-20 bin öğrenci ailesinin Kütahya’ya geleceğini Zafer Meydanı’nda başlayan çalışmaların ise misafirlerine herhangi bir sorun yaşatmayacağını belirtti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni bugün muhteşem bir organizasyonla Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde gerçekleşecek.

DPÜ’nün 7 bin mezun vereceği törende aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27’inci Dönem Başkanı İsmail Kahraman’a Fahri Doktora takdimi yapılacak. Pandemi sebebiyle iki yıl sonra tüm fakültelerin ve yüksekokulların katılımıyla düzenlenecek merkezi mezuniyet töreninde okullarını dereceyle bitiren, öğrenim dönemlerini erken bitiren öğrenciler ödüllendirilecek.

7 BİN MEZUNUN KEP ATACAK

Aynı zamanda DPÜ ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa organizasyonuyla misafirlere balık ekmek ve DPÜ’nün geleneksel mezuniyet pilavı ikram edilecek.  Tüm fakültelerin katılımıyla düzenlenecek törende 7 bini aşkın mezun vereceklerini ifade eden DPÜ Rektörü Kazım Uysal, TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman’a fahri doktora tevdi edileceğini kendisinin de törene katılarak öğrencilere sesleneceğini dile getirdi. Pandemi sebebiyle uzaktan dijital ortamlarda mezuniyet töreni gerçekleştirseler de öğrencilerin bu törenlerde haklı olarak aynı keyfi almadığını söyleyen Rektör Uysal, “Çok güzel bir mezuniyet töreni olacak. 2 yıllık pandemi döneminin adeta acısını çıkaracağız.” İfadelerini kullandı.

‘HERHANGİ BİR SORUN YAŞANMAZ’

7 bin mezunlarının 7 bini mezuniyet törenine katılmasa da öğrenci ailelerinden 15-20 bin kişinin Kütahya’ya geleceğini ön gören Rektör Uysal, Zafer Meydanı’nda başlayan çalışmaların misafirlerine herhangi bir sorun yaşatmayacağını belirtti. Rektör Uysal, “Şehirde bir kaos olacağını düşünmüyorum. Ben Başkanımızın, şehrimizdeki tüm karar alıcıların, güvenliğin de emniyetin de gerekli tedbirleri aldığını düşünüyorum. İnşallah sorun yaşanmaz” dedi.

Yıllar sonra merkezi şekilde yapılacak 15 bini aşkın misafirin katılacağı görkemli törende öğrencilerin önceki yıllarda yaptığı gibi ailelerini Germiyan Sokak, Hisar, Yoncalı’da gezdirmesi bekleniyor. Tören Kütahya’ya hareket katarken esnafa da can suyu olacak.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *