PANDEMİ MÜCADELEDESİNİ O YÖNETTİ

580

Dr. Mehmet Erşan’ın Kütahya’da koronavirüs salgınını yönettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, virüse birlikte yakalandıklarını da hatırlattı. Kavuncu, “Komşu odalarda tedavi aldık. Hastane henüz açılmamışken pandemi için yeni hastane ve yoğun bakımlar açtık en ağır dönemlerde dahi kendi içimizde ihtiyacı karşıladık” dedi.

Kütahya, İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Kayseri İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Mehmet Erşan’ı uğurluyor.

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Kayseri İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Mehmet Erşan pandemi başlangıcında göreve geldiğini belirten Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ)Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Pandemi bitti ve şimdi ayrıldı. En zor zamanlarda görev yaptı. Bu süreçte her zaman en ön cephede yer aldı, kendisini çoğu kez acil nöbet kıyafetleri içerisinde gördük.”

‘VİRÜSE BİRLİKTE YAKALANDIK

BİRLİKTE ATLATTIK’

Koronavirüse Mehmet Erşan ile birlikte yakalandığını hatırlatan Rektör Kavuncu, “Aynı haftalarda birlikte hastanemizde, komşu odalarda tedavi aldık, birbirimize destek olduk. Sağlık Üniversitesi olarak İl Sağlık Müdürlüğü ile çok iyi bir işbirliği yaptık, birlikte hızlı kararlar aldık, iyi organize olduk.” Dedi.

‘KÜTAHYA’YA EKSİKLİK YAŞATMADIK’

Yeni hastane henüz açılmamışken ve fiziksel sorunlarla birlikte pandemi için yeni hastane ve yoğun bakımlar açtıklarını dile getiren Rektör Kavuncu, “En ağır dönemlerde dahi Kütahya’dan dışarıya hasta sevki olmadan kendi içimizde hastaların ihtiyacını karşıladık, hiçbir hastaya hastane, yoğun bakım ya da doktor eksikliği yaşatmadık. Bütün bu özverili çalışmaları, nezaketli yaklaşımları ve kişisel dostluğumuz nedeni ile kendisine teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan Mehmet Erşan onuruna veda programı da düzenlendi. Kütahya’ya hizmetlerinden dolayı Mehmet Erşan’a teşekkür eden Vali Ali Çelik, “Hem iş hem de ahlakî duruşunuzla Kütahya’da hoş bir seda bıraktınız. Pandemi sürecinin, en zor zamanların doğru yönetilmesi için büyük bir emek ve gayretle çalıştınız. Hizmetleriniz için teşekkür ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *