MUSA YILMAZ VEKİL KASAP’A MEYDAN OKUDU: ‘ANKARA’DA TASARLADIĞIN KÜTAHYA’DA BOZULUR’

783

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Kütahya’daki köy yolları hakkında söylediklerinin gerçekle alakası olmadığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Vekil Kasap’ı tüm köy yollarını birlikte incelemeye davet etti. Yılmaz, her sene aynı konuşmayı yaparak umut bağlanan beklentinin Kütahya’da bozulacağına da değindi

‘2023 SEÇİMLERİNDE GÖRECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın her sene aynı dönemlerde meclis kürsüsünden Kütahya’daki köy yolları konulu bir konuşma yaptığını ve bu konuşmanın gerçekle ilgisi olmadığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Ankara’da mecliste tasarladığı, umut bağladığı beklenti ve fayda Kütahya’da bozulup karşılık görmeyecek. Bunu Kütahyalı hemşerilerimle birlikte 2023 seçimlerinde bir kez daha hep birlikte göreceğiz” dedi. Vekil Kasap’a meydan okuduğunu belirten Yılmaz, 1000 kilometreye yakın grup köy yollarının sıcak asfalt yapıldığı yerel basınımızın hakemliğinde yerinde incelensin ve bizi denetlesin önerisinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın köy yolları hakkında yaptığı konuşmayı her yıl genellikle bu sezon ve mevsimde yaptığını hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kasap’ın tüm Türkiye’ye; asla hak etmedikleri, örnek gösterildikleri, hemşerilerin büyük beğenisini kazandıkları köy yolları konusunda, gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan ifadeler sarf ettiğini vurguladı.

İfadelerin meclis üyelerini, özel idare çalışanlarını, sahada var gücüyle ter döken işçileri özellikle kırsalda yaşayanlar olmak üzere tüm Kütahyalılar’ı üzdüğünü belirten Musa Yılmaz, “Normal bir vicdan ve insaf sahibinin ilimiz köy yollarını gezdiğinde teşekkürden, övgüden, taktirden başka bir ifadesi olmazken, sayın vekilimizin bu açıklamaları ilimizde derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Kütahya il özel idaresi ve il genel meclisi 18 yıldır köylerimizin altyapısını, üst yapısını, içme suyu problemlerini çözmüş, onlarca gölet ve sulama sistemleri yapmış, bu anlamda, hemşerilerimizin takdiri yanında, devletimizin yerel yönetimlerle ilgili en üst düzeyindeki birimlerince de örnek gösterilmiştir.” İfadelerini kullandı.

‘GÖLGE ETMEYİN YETER’

Vekil Kasap’ı “insaf ve vicdana” davet eden Musa Yılmaz, “Gölge etmeyin yeter zira çok emek verdik. Ne olur ucuz siyasi şovlarınıza alet etmeyin. Elbette ki ilimizin dile getirilecek sorunları vardır. Milletvekillerimizden beklentimiz de bunları en etkin şekilde dile getirmeleridir. Senede bir sefer yaptığı ve neredeyse birbirinin kopyası olan bir konuşma ile ilimizi özellikle alanımızla ilgili köy yolları hakkında böyle bir, hafifliği, karalamayı, itibarsızlaştırmayı asla kabul etmiyoruz. Siyaset, ili temsil etmek, meclis kürsüsünden konuşmak bu değil, olmamalı.” Dedi.

İl genel meclisi yapısının belirlendiği her yerel seçimlerde Kütahya halkının hizmete oy vererek çok güçlü bir şekilde kendilerini desteklediğini belirten Yılmaz, “Sayın vekilimizin, partisi, anlayışı 18 yılda ayrı dönemlerde, birisi kendisi gibi uzun yıllar AK Parti saflarına siyaset yapmış sadece 2 değerli arkadaşımızı il genel meclisine gönderebilmiştir. Onun içindir ki AK Parti ve Cumhur İttifakı ilimiz yerel yönetimlerinde görevdedir.” Şeklinde konuştu. Kütahya’nın 546 köyü ve 100 bağlısının toplam 1 ‘nci derece yol ağı uzunluğunun 6 bin 280 kilometre olduğunu belirten Yılmaz şu bilgileri verdi: “Sadece köyden köye yol ağı uzunluğu  3 bin 800 kilometredir .1 derecede köy yollarımızın tamamı  BSK Sıcak asfalt,beton asfalt, sati kaplama asfalttır. Sadece Simav’da bir köyümüz ve bu sene merkez ilçede asfaltını atacağımız bir köyümüz haricinde tüm köylerimizin 1 derecede yol ağları asfalttır. Ayrıca ilimizin yaklaşık  1000 kilometrelik grup yollarının 830 kilometresi BSK sıcak asfalt ve 100 kilometresi de Beton asfalttır. yani bu seneki çalışmalarımız sonunda 1000 kilometre’lik grup yollarının 950 km’sinin üzerinde BSK ve beton asfalt yapmış olacağız. Tabi ki bu kadar uzun yol ağına sahip ilimizde, sert geçen kış ayları sonrası,kısmi bozulma ve deformeler olmaktadır. Yaz sezonunda bunların bakım ve onarım çalışmaları da aralıksız devam etmektedir.”

Milletvekili Ali Fazıl Kasap’dan bir talebi de olduğunu ifade eden Musa Yılmaz, elindeki tüm imkanları kullanarak istediği kaynaktan, hangi İlde; 950 kilometre köy yolunun, köy grup yolunun sıcak asfalt olduğunu, araştırmasını ve Kütahya ile kıyaslamasını istedi. Yılmaz, bahsedilen köylerin yarısının ulaşımının sıcak asfaltla yapıldığını söyledi.

‘KENDİNE OY VERMEYENE HİZMET ETMEMEK

SİZİN KAFANIZDAKİ MODEL

Milletvekili Ali Fazıl Kasap kabul ederlerse bütün köy yollarını birlikte yerel basını da yanlarına alarak gezmeyi teklif eden Musa Yılmaz sözleri şöyle sonlandırdı: “Ben sayın vekilimizden seneye aynı sezon yapacağı konuşmayı daha dikkatli, sadece belli köylerimizi değil 546 köyümüzün tamamını gezerek yapmasını arzu ederim. Ama korkarım ne davetimize icabet edecektir, ne de seneye yapacağı konuşmada bir düzeltme, titizlik gösterecektir. Aynı içerik ve kafalarındaki !! “kendilerine oy vermeyen insanlara hizmet etmeme” modelini, zihin altını, gün yüzüne vuran benzer bir konuşma yapacaktır. Bütün kariyerini ortaya koysa söylediği sözleri bizim söylediğimizi ifade eden bir muhtar ve köylümüzü de bulamayacaktır. Belli ki siyaset, parti içi çekişmeler, yeni seçim yasası, vekilimizi bunaltmış.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *