DUMLUPINAR ÜLKE GÜNDEMİNDE

31889

Kütahya’nın tanıtım elçisi KÜSAD Dumlupınar’ı İstanbul’da tanıtıyor. ”Yüzüncü Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” sergisi ile Kütahya’daki kurtuluş mücadelesini ülke gündemine taşıyan KÜSAD’ın Başkanı Bayram Yıldız, “Bu bizim için vicdani bir sorumluluk” dedi

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği üye sanatçılarının hazırlayıp sundukları sosyal sorumluluk ve tanıtım projesi ”Yüzüncü Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” Bu kez de İstanbul Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde İstanbullu sanatseverlere “merhaba” dedi.

48 sanatçının kendi branşlarında ürettikleri ve Milli mücadele ve Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi temalı eserlerden oluşan sergi 9 Haziran Perşembe günü açılış yaptı.

YOĞUN KATILIM

Plastik sanatlardan geleneksel sanatlara,  el sanatlarından çağdaş sanat eserlerine kadar çok geniş yelpazeli serginin açılışına Maltepe Belediye Başkan Bekili ve Kültür Müdürü, birim amirleri, eğitimciler, öğrenciler ve İstanbul’da ikamet eden Kütahyalılar; İş insanı ve Kolleksiyoner Doğan Gürel, iş insanları Durmuş Candan Yavuz, Erkan Candan, Kütahya’dan Tevfik Özpaçacı ,Öğr. Üyesi Mustafa Pak, Op .Dr. Mehmet Altan Bitirim ve KÜSAD İstanbul Avrupa Yakası İl Temsilcisi KİYD Eski Şube Başkanı Metin Bedir, İstanbul Anadolu Yakası İl Temsilcisi Yüksek Mimar Rukiye Canan Gündüz; KÜSAD üye sanatçıları katıldı.

‘VİCDANİ BİR SORUMLULUK’

Bu topraklarda yaşayan sanatçılar olarak kültürü, sanatı, gelenekleri ve tarihi tanıtmanın kendileri için vicdani bir sorumluluk olduklarını belirten KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Türk genci, ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır ” sözünü hatırlattı. Yıldız, bu sorumluluğu yerine getirmelerinde kendilerine destekleri artarak devam eden Valimiz Ali Çelik’e ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a ve kendilerine sergi imkanı sağlayan burada İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kültür Müdürü Zeynep Ayman’a Kültür Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Sergide eserler ve sanatçılar hakkında Bir Dumlupınar sunumu gerçekleştiren KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız’ın konuşmasında duygu dolu anlar yaşandı. KÜSAD’ın bundan sonraki durağı Ağustos ayının ilk haftasında Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Fuaye Salonu olacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *