UNESCO YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ HAMZA ÜSTÜNKAYA’NIN MÜZESİ KURULUYOR

614

UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülüne sahip Çini Sanatçısı Hamza Üstünkaya’nın adı Bahçelievler Mahallesinde bir sokağa verildi. Çini ustası babasının da adının bir sokağa verildiğini belirten Hamza Üstünkaya “Ne mutlu bize” dedi. Dünya’ya nam salan çini sanatçısının müzesi de kuruluyor

Kütahya’nın UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülüne sahip üç sanatçısından biri olan Hamza Üstünkaya’nın adı Bahçelievler Mahallesinde bir sokağa verildi.

‘CENABI ALLAH’IN ŞEHRE LÜTFU’

Çini Sanatçısı Hamza Üstünkaya için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Ülkemizin ve dünyanın UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülüne sahip büyüğümüz, sanatçımız Hamza Üstünkaya’nın adını, daha hayatta iken bir sokağa verelim diye meclisimizden karar çıkarttık. Bahçelievler Mahallemizdeki bu sokağa Hamza Üstünkaya adını verdik. Bugün sokak tabelasını asmak için sanatçımızla bir araya geldik. Kendisine, ailesine ve bizlere dua eden herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin. Şehrimizin Yaşayan İnsan Hazinesi Ödüllü üç sanatçısından birisi Hamza abimiz. Bu zenginlik, bu şehre Cenabı Allah’ın bir lütfu. Kendileri bizim için çok değerli. Bugüne kadar yaptığı her türlü hizmet için kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

‘NE MUTLU BİZE’

Çini sanatçısı Üstünkaya, herkese teşekkür ettiği konuşmasında “Sokağa ismimi verenlerden Allah razı olsun ve teşekkür ediyorum. Benim babamda çini ustasıydı ve o’nun adı da bir sokağa verilmişti. Ne mutlu bize, hem oğlu hem de kendi ismi bir sokağa verildi. Bir yerlere bazen sen farkında olmadan geliyorsun. Sen güzelleştikçe farkına varılıyorsun. Ben hiçbir zaman burada olacağım diye hedef koymadım. Ama çalıştıkça beni yakaladılar ve gördüler. Ben Kültür Bakanlığı sanatçısıyım, aynı zamanda UNESCO ödülüm var, aynı zamanda DPÜ fahri doktora unvanını verdiler. Şu anda da müzem kuruluyor. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sokak tabelası asım törenine Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, MHP il ve Merkez İlçe yöneticileri, Hamza Üstünkaya ve aile ile birlikte belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarı katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *